Luca Troiano raakte het houtwerk.
Luca Troiano raakte het houtwerk.

Voetballers ASW hebben eerst geen zin, daarna pech; Be Fair maakt de dienst uit

Sport 456 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW liep bij de hervatting van de competitie meteen tegen een zure nederlaag aan. In Gouderak moest de ploeg van Justin Sterk een 1-0 nederlaag slikken.

Door de nederlaag raakt een topvijfklassering voor ASW steeds verder uit zicht. “We zullen ons op de derde periode moeten richten. Die begint pas over een paar weken, maar het zal wel lekker zijn als we daarvoor al wel in goede vorm hebben gespeeld”, aldus trainer Justin Sterk.

De oefenmeester kon onmogelijk tevreden zijn over de eerste helft van zijn mannen tegen Gouderak. “Die gasten van Gouderak zijn niet zo heel goed, maar weten dat ook. Ze doen daarom dubbel hun best. Daar moet je strijd tegenover zetten. Nou, dat was er voor rust helemaal niet.”
Sterk probeerde in de rust zijn spelers te prikkelen. “Het is altijd een keuze te verliezen, maar die keuze heb je zelf in de hand, heb ik gezegd.”

Na de pauze draaide het spel van de Waddinxveners 180 graden en werd veel energieker. Kansen kreeg ASW ook, maar het geluk was niet aan de kant van de gasten. Eerst raakte Mo El Ousrouti het houtwerk, daarna herhaalden Andy de Mooij en Luca Troiano dat.

Be Fair maakt de dienst uit
Be Fair heeft de eerste zege van 2024 te pakken. CVC Reeuwijk kon met grote moeite voor rust overeind blijven, maar zag in de tweede helft de gasten de dienst uitmaken: 0-4.

Be Fair kreeg door de overwinning in Reeuwijk weer aansluiting met de subtop van de vierde klasse. De achterstand op nummer vier Groeneweg is na zaterdag slechts vier punten.

Het publiek dat op CVC Reeuwijk-Be Fair afkwam, zag een ongelijke strijd. De bezoekers waren oppermachtig, hadden veelvuldig balbezit en de thuisploeg volledig in de klem. Ondanks die houdgreep kwam Be Fair niet tot scoren. Wel had de ploeg tot tweemaal toe een strafschop moeten krijgen. Eerst werd Devin Roos van de bal gelopen in het Reeuwijkse strafschopgebied, daarna overkwam Mike Maljaars, zonder dat de bal werd gespeeld, hetzelfde.

Na de pauze was het snel gedaan met de aspiraties van Reeuwijk, dat hulpeloos oogde tegen het oppermachtige Be Fair. Na de openingsgoal van Mike Maljaars walsten de gasten over de tegenstander heen. Devin Roos maakte 0-2, Maljaars 0-3. De mooiste treffer kwam op naam van de ingevallen Guido Oomkens, die de bal na een uitstekende aanval in de kruising van het doel legde (0-4). “De score had misschien hoger moeten uitvallen, maar ik ben enorm trots op hoe we vandaag hebben gespeeld”, zei trainer Robbert Stuut, die aangaf vooral genoten te hebben van de jonge Jarno Boonstoppel. “Hij speelde geweldig. Hij ontwikkelt zich razendsnel.”