Jan-Willem Hofman is de gedreven coach van Korbis.
Jan-Willem Hofman is de gedreven coach van Korbis.

Korbis zoekt en vindt nieuw trainersduo in eigen huis

Sport 429 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - Korbis kan na de 14-16 nederlaag tegen koploper Phoenix promotie naar de eerste klasse uit het hoofd zetten. De Waddinxveense formatie kan volgend zaalseizoen een nieuwe poging wagen, maar zal dat moeten doen zonder trainer Jan-Willem Hofman.

Het tijdperk Hofman bij Korbis is eindig, want onlangs werd bekend dat de oefenmeester het na dit seizoen voor gezien houdt. “Drie seizoenen is mooi. Mijn opvolgers staan klaar.”
Die opvolgers kent Hofman goed. Samen met Rick Hagen en Remco Sliedrecht vormde hij sinds tweeënhalf jaar het technische driemanschap. Hofman had de leiding, maar vindt het nu tijd om het stokje door te geven. Hagen en Sliedrecht gaan komend seizoen samen de selectie trainen. Zij worden bijgestaan door Mels Graafland als coach van het tweede team. “We hadden de kennis en ervaring al in huis”, zei voorzitter Peter Sliedrecht. “We hoefden niet lang te zoeken. Onze technische man bij de senioren, Job van der Plicht, heeft gesprekken met alle trainers gevoerd. Hij heeft het vertrouwen dat Rick en Remco verder kunnen bouwen. Dat vertrouwen heeft het bestuur ook.”
Volgens de preses zijn Hagen en Sliedrecht ‘kinderen van de club’. “Wat is mooier dan zulke mensen aan het roer van je eerste team. Ze hebben in Korbis 1 gespeeld en kennen de club door en door. Dat is wat ons betreft een enorm voordeel.”

Met Hofman aan het roer beleefde Korbis vooral het afgelopen anderhalve seizoen successen. Vorig jaar maakte de Waddinxveense formatie snel het terrein goed dat het had prijsgeven door een schlemielige degradatie in de zaal. Op het veld werd in oktober het grootste succes uit het veldhistorie geschreven: Korbis promoveerde naar de overgangsklasse. “De missie van Jan-Willem is geslaagd”, vond voorzitter Sliedrecht. Dat daar in de zaal geen nieuw succes bijkomt, is volgens Hofman een gegeven waar zijn ploeg mee moet omgaan. Om nog kans te maken op promotie was Korbis alleen gebaat bij een zege tegen Phoenix. De thuisploeg weerde zich kranig, maar dat was net niet genoeg.