De nieuwe trainer van ASW, Arian Koning (links), met de nieuwe voorzitter Stefano Buffoli en technisch bestuurslid Patrick Dorrestein.
De nieuwe trainer van ASW, Arian Koning (links), met de nieuwe voorzitter Stefano Buffoli en technisch bestuurslid Patrick Dorrestein.

ASW krijgt Koning als nieuwe trainer

Sport 1.636 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - ASW heeft Arian Koning gepresenteerd als trainer voor het seizoen 2024/2025. De 50-jarige oefenmeester komt in de zomer over van Bergambacht, waar hij nu trainer is van het hoogste jeugdelftal (JO19-1).

“We hebben met een aantal trainers gesproken en Arian sprong er voor ons bovenuit op het vlak van intrinsieke motivatie”, zei Patrick Dorrestein dinsdagavond bij de presentatie van Koning. “Hij maakt een zeer gedreven indruk, heeft de papieren en heeft het bij Bergambacht heel goed gedaan.”

Dat hij een band heeft met ASW – Koning woont in Waddinxveen en heeft een zoon die bij ASW speelt – heeft ook een belangrijke rol gespeeld. “Hij is iemand die de club een warm hart toedraagt, maar is tegelijkertijd ook geen insider. Hij is wel degelijk iemand van buitenaf, maar doordat hij de club kent heeft hij net iets meer”, aldus Dorrestein.

Koning is blij met de kans. “Als trainer ben ik een laatbloeier. Ik heb vroeger altijd gevoetbald en ben jarenlang tennisleraar geweest. Doordat mijn zoon ging voetballen heb ik het voetbal herontdekt. Op zo’n manier dat ik steeds meer kriebels heb gekregen en dat ik trainersdiploma’s ben gaan halen. Ik ben enorm ambitieus en klaar om als hoofdtrainer bij ASW aan de slag te gaan.”

Koning volgt bij ASW Justin Sterk op, die veel waardering geniet bij de club. “Justin heeft het selectievoetbal, dat nagenoeg dood was, nieuw leven ingeblazen. Daar zijn wij hem heel dankbaar voor.”