Secretaris Cees van Hoven: “We willen niemand nee verkopen.”
Secretaris Cees van Hoven: “We willen niemand nee verkopen.”

Be Fair dreigt snel ‘vast te lopen’

Sport 868 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - Be Fair verwacht binnen twee jaar in de knel te komen door de groei van het aantal leden. “Er moet echt iets gebeuren, anders lopen we vast”, zegt secretaris Cees van Hoven.

Van Hoven - en met hem het bestuur - wil een gegeven paard niet in de bek kijken. Op het hoofdveld kreeg Be Fair afgelopen zomer een kunstgrasveld en de twee verouderde kunstgrasvelden werden gerenoveerd. “Daar zijn we de gemeente uiteraard zeer dankbaar voor, maar de maatregelen die genomen zijn lossen onze problemen alleen voor de korte termijn op. Op de middellange termijn moet er nog steeds iets gebeuren.”
Be Fair groeit nog altijd flink en om iedereen de ruimte te geven om te kunnen trainen en wedstrijden te spelen, is er voor de nabije toekomst meer capaciteit nodig. “Met ons huidige ledental zouden we volgens de norm van de KNVB op zes velden moeten zitten. We hebben er nu vijf. We redden het nog omdat we zaterdag tot laat doorgaan met wedstrijden, en vooral omdat de ledengroei met name bij de jongste jeugd zit. Teams tot en met twaalf jaar spelen op een kwart of een half veld. Die kinderen worden ouder en er komt een moment dat ze op een heel veld spelen. Dat moment dient zich volgend seizoen al aan. Dan komen we serieus in de knel.”
Volgens Van Hoven wil Be Fair iedere Waddinxvener die zich aanmeldt een plaatsje geven. “Als we niemand nee willen verkopen, moet het aantal velden worden uitgebreid.”

Van Hoven ziet echter ook allerlei gebiedsontwikkelingen rond het complex van Be Fair. “Die zouden eventueel een uitbreiding van de velden in de weg kunnen zitten.”

Be Fair zegt met smart te wachten op de visie op de maatschappelijke voorzieningen. “We hopen uiteraard dat de visie de noodzaak tot maatregelen laat zien, maar het gaat er vooral om wanneer een eventuele uitbreiding kan worden uitgevoerd. Als de uitvoering te lang op zich laat wachten, hebben wij als vereniging een groot probleem.”