Robbert Stuut: 'De wedstrijden tegen Rohda en Groeneweg zijn nieuwe meetmomenten'
Robbert Stuut: 'De wedstrijden tegen Rohda en Groeneweg zijn nieuwe meetmomenten'

Be Fair heer en meester bij Dilettant, ASW moet kopgroep laten gaan

Sport 556 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair pakte voor de derde keer op rij drie punten in de competitie. Met dank aan Ruben Janssens, die in de slotfase de winnende treffer maakte op bezoek bij Dilettant in Krimpen aan de Lek: 2-3.

Be Fair was heer en meester in de Krimpenerwaard en dat vertaalde zich in zowel de eerste als in de tweede helft in opgelegde kansen. De afronding liet echter te wensen over. Voor rust bleef het bij een treffer van Devin Roos – hij schoot na tien minuten raak – en na de pauze was de 1-2 van Jarno Boonstoppel lange tijd de enige goal van de bezoekers.
Doordat Be Fair kansen bleef missen, bleef de genadeslag voor de thuisploeg uit. De gastheren kwamen in de 65e minuut zelfs voor de tweede keer op gelijke hoogte, al zat aan die treffer een luchtje. Be Fair-doelman Dennis Harteveld werd door de spits van Dilettant omver gelopen in het strafschopgebied, waardoor hij niet kon reageren op een schot van net buiten het strafschopgebied. Ondanks luide protesten keurde de scheidsrechter de treffer goed.
Het was meteen het startsein voor de gasten om extra druk naar voren te zetten. Dat resulteerde in de tachtigste minuut in de verdiende 2-3 van Ruben Janssens. De aanvaller kopte de bal goed bij de eerste paal. “Een bekroning voor Ruben voor zijn goede spel”, jubelde trainer Robbert Stuut. “Ik vond hem vandaag een geweldige wedstrijd spelen. Onze aanvallers mogen van posities wisselen en Ruben is heel belangrijk als aanspeel- en rustpunt.”

Door de zege steeg Be Fair naar de vijfde plaats in het klassement in de vierde klasse. “We hebben de afgelopen tijd vooral tegen ploegen gespeeld die onder ons stonden in de rangschikking. De komende twee wedstrijden spelen we tegen Rohda’76 en Groeneweg. Dat worden twee nieuwe meetmomenten voor ons”, aldus Stuut.

ASW moet de kopgroep laten gaan
Waddinxveen - ASW is na een goede start in een vrije val geraakt in de vijfde klasse. Zaterdag leed de ploeg van trainer Justin Sterk zijn derde nederlaag op rij. Tegen NOC Kralingen werd het 0-2.

ASW zag door de nederlaag de achterstand op de kopgroep, die bestaat uit NOC Kralingen, WDS, Stolwijk en Bolnes, verder oplopen. “We gaan heus nog wel een rol van betekenis spelen”, reageerde Sterk. “Maar nu zijn de resultaten even wat minder.”

De trainer constateerde dat zijn elftal zeker niet minder was dan koploper NOC Kralingen, dat in de eerste helft tegen alle verhoudingen in op 0-1 kwam. Na de pauze verdubbelden de gasten de score. “Ik wil absoluut niet afgeven op de scheidsrechter, maar NOC was de hele wedstrijd bezig die jonge knullen te intimideren. En dat had nog resultaat ook.”

Zo werd ASW-aanvaller Justin van Holie in de eerste helft in vrije positie zwaar getorpedeerd door de Rotterdamse doelman. Tot verbijstering van ASW werd voor de overtreding niet eens gefloten. “Een doorgebroken speler, dat is gewoon rood”, aldus Sterk, die zich ook beklaagde over een niet gegeven strafschop. “Luca Troiano werd duidelijk in het strafschopgebied gevloerd, maar hij durfde de penalty niet te geven.”

Sterk had echter aan de kant van ASW ook genoeg lichtpuntjes gezien. “We gaan steeds beter voetballen en met Luca terug krijgen we ook nog een extra kwaliteitsinjectie.”

Sterk was vol lof over de debutant onder de lat, de 16-jarige Bartosz Slosarz. “Ik heb genoten van hem. Zonder enige angst gooide hij zich voor elke bal.” Het blijft waarschijnlijk tot één optreden van de jonge keeper, want eerste doelman Nicolei Viotty maakt vorderingen in zijn herstel en wordt voor zaterdag, als ASW thuis speelt, weer verwacht in de basiself van de fusieclub.