Devin Roos maakte de enige goal voor Be Fair.
Devin Roos maakte de enige goal voor Be Fair.

Late zege Be Fair, ASW verliest opnieuw

Sport 489 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft in de vierde klasse aansluiting gekregen met de subtop van het klassement. De ploeg van trainer Robbert Stuut won met 1-0 van Siveo’60. ASW leed bij Stolwijk de tweede nederlaag op rij.

Be Fair had het aanvankelijk lastig tegen Siveo’60, dat druk zette. Gaandeweg kwam de thuisploeg op sportpark ’t Suyt steeds beter aan voetballen toe, maar het duurde lang voordat één van de grote kansen werd verzilverd. Uitgerekend Devin Roos, die op de bank begon, maakte vlak voor tijd de enige treffer. “Onze kracht is dat we achttien gelijkwaardige spelers hebben. Als we wisselen worden we niet minder en voegen we fitte en frisse spelers toe”, zei trainer Stuut, die tegen Siveo met Bart Buijze en Devin Roos twee verse flankspelers inzette in de tweede helft. Zij maakten uiteindelijk het verschil. “Devin was niet fit genoeg om te starten maar wel om een deel van de wedstrijd te spelen”, meende Stuut. 

Pech voor ASW met scheidsrechter
ASW had in Stolwijk pech met scheidsrechterlijke beslissingen, waardoor het avontuur in de Krimpenerwaard in een fikse teleurstelling eindigde (4-1). Volgens trainer Justin Sterk was de uitslag geflatteerd. “We waren voetballend gezien niets minder dan Stolwijk. Ik denk zelfs dat we vaak beter waren. Ik kan de jongens niet zo veel verwijten. Ze hebben zich aan het wedstrijdplan gehouden.”
Verwijtend was de trainer van ASW wel naar de scheidsrechter. “De eerste treffer van Stolwijk was honderd procent buitenspel. Onze grensrechter vlagde ook, maar de scheidsrechter besloot hem te negeren. De 2-0 was een strafschop, na een vermeende overtreding van Robin Schroten. Hij raakte zijn tegenstander echter helemaal niet.”

Na de pauze kreeg ASW weer even hoop na de 2-1 van Tom de Vos, maar ondanks alle goede wil moest ASW een nieuwe nederlaag accepteren. De 3-1 in de tachtigste minuut - een scherpe Stolwijkse counter - betekende het einde van de ASW-illusies.