Dunya Vermulm presenteert zich met de pupillen van het team van de week aan het thuispubliek.
Dunya Vermulm presenteert zich met de pupillen van het team van de week aan het thuispubliek.

Drankje en broodje als troost voor Korbis

Sport 541 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - De korfballers van Korbis schoven zichzelf aan de vooravond van de nieuwe zaalcompetitie naar voren als dé kampioenskandidaat. De grote woorden zijn echter (nog) niet in daden omgezet. Zaterdag ging ook het tweede treffen verloren. In eigen huis moest Korbis met 16-17 buigen voor IJsselvogels.

Door Erik van Leeuwen

Korbis was juist in een feestelijke stemming. Na een jaar zonder natje en droogje in sporthal De Dreef kon de club vorige week de nieuwe kantineruimte in de oude sporthal in gebruik nemen. “We kunnen daardoor onze gasten weer op een fatsoenlijke manier ontvangen”, zei voorzitter Peter Sliedrecht.
Annemieke Boon, coördinator van de kantine, gaf iedereen die dat wilde een rondleiding in de ruimte die door leden van de club gezellig is gemaakt. Aan de muur hangen teamfoto’s van de club. De handige handjes van leden zorgden voor een bar, die volgens Boon gemaakt is uit restmateriaal van de bouw. “Het enige wat we niet hebben is frituur. We hebben wel een broodje van de week. Vandaag is dat een broodje worst. Voor die worst hebben we van die warmhoudpotten.”

“Vorig seizoen was het snel wat halen aan de overkant bij het Gouweplein, maar echt gezellig was het niet. Sommige teams gingen naar de kantine op sportpark De Sniep, maar dat was ook niet ideaal.”
De kantine doet nog dienst tot eind maart, als de zaalcompetitie eindigt en Korbis definitief afscheid neemt van De Dreef. Bijkomend voordeel is dat de club op deze manier nog wat geld verdient. Voorheen waren er geen inkomsten uit de kantine, omdat er een andere uitbater was in De Dreef. Volgens voorzitter Sliedrecht kunnen de inkomsten van nu gebruikt worden om de dure renovatieplannen op De Sniep in de toekomst te bekostigen. “Alle beetjes helpen.”

Teleurstelling over nederlaag
De spelers hadden na afloop van hun wedstrijd even tijd nodig om in de sfeer van de kantine ondergedompeld te raken. De 16-17 nederlaag tegen IJsselvogels uit Moordrecht was een nieuwe klap voor de ploeg in het zo prille seizoen. “De teleurstelling is groot”, zei trainer Jan-Willem Hofman. “We wilden heel graag de nare smaak van de nederlaag bij NIO wegspoelen. Dat is helaas niet gelukt.”
IJsselvogels bleek in de zaal even taai als op het veld, waar Korbis twee keer niet wist te winnen van de Moordrechtenaren, maar desondanks kampioen werd en promoveerde. Of dat scenario zich herhaalt in de zaal is de vraag en hangt ook sterk af van hoe de pupillen van Hofman de tweede deceptie op rij verteren.
“We hadden hier zó graag gewonnen. Het zat er ook in, want aan het begin van de eerste helft leidden we met 13-10. IJsselvogels geeft zich echter niet snel gewonnen. Zij kunnen heel goed hun aanvallende posities uitspelen. Ze weten precies waar de pijn zit en hoe ze op die wond moeten drukken”, aldus Hofman, die ook weer geen terneergeslagen indruk wilde maken. “We moeten in de achtervolging, maar we hebben daar wel nog twaalf wedstrijden voor. Dat is een voordeel. We zullen deze klap snel moeten verwerken, want zaterdag wacht de volgende wedstrijd alweer. Voor lang treuren is geen plaats.”