Afbeelding

Competitiestart draait voor Korbis uit op een deceptie

Sport 456 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen - De competitiestart in de zaal is voor Korbis uitgelopen op een grote deceptie. In Rotterdam legde NIO, dat niet wordt ingeschat als een hoogvlieger in de tweede klasse, de zwakke plekken van de Waddinxveense formatie bloot: 22-21.

De valse start in Rotterdam kwam hard aan bij staf en spelers van Korbis, die na het succes op het veld met hoge verwachtingen de zaalcompetitie ingingen.

De Waddinxveners wisten in Rotterdam-Schiebroek geen moment hun draai te vinden en dat uitte zich vooral in een slordige aanval, waarbij de afstemming vaak ver te zoeken was. “We hebben wel fases gehad dat het even wat beter liep, maar ik heb niet het gevoel gehad dat we echt los zouden komen”, zei trainer/coach Jan-Willem Hofman, die net als zijn spelers diep ontgoocheld was na het verlies.

De oefenmeester verschuilde zich achter de afwezigheid van Bram Boeter, die ziek was. “Voor hem speelde Rick Slootweg en dat is ook een prima speler.” Na de pauze zette Hofman nog Benjamin en Stefanie Visser in om de wedstrijd de goede kant op te laten draaien, maar ook met de twee routiniers binnen de lijnen bleef de zo gewenste ommekeer uit.

Hofman sprak van een wake-upcall. “Er is nog geen man overboord, maar vervelend is dit wel. Het was geen goede beurt van ons. We hadden juist een statement kunnen maken naar de concurrentie door hier een mooie uitslag neer te zetten. De andere teams zullen nu ook zoiets hebben van ‘dat Korbis is te pakken’.”

Komende zaterdag speelt Korbis zijn eerste thuiswedstrijd. Tegenstander in sporthal De Dreef is vanaf 19.25 uur het Moordrechtse IJsselvogels.