Smakman zal ook na zijn vertrek als voorzitter nog vaak bij ASW over de vloer komen.
Smakman zal ook na zijn vertrek als voorzitter nog vaak bij ASW over de vloer komen.

Gé Smakman geeft stokje over bij ASW

Sport 538 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - Gé Smakman is bezig aan zijn laatste maanden als voorzitter van ASW. In februari volgend jaar geeft hij het stokje over aan Stefano Buffoli. “Mijn erfenis is in goede handen.”

Smakman kondigde eerder al aan na 2022 - ASW vierde toen het honderdjarig bestaan - te gaan stoppen. Dat moment is voor de Waddinxvener nu aangebroken. “We zitten volop in de overdrachtsperiode”, zegt Smakman over zijn opvolger bij de fusieclub. “Stefano is een jongen van de club. Hij heeft in de sponsorcommissie ontzettend goed werk verricht. Hij heeft zelf gevoetbald bij WSE en een van zijn zoons is bij ASW gaan spelen. 

Smakman noemt Buffoli een ideale opvolger. “Hij kent de club en is iemand die weet hoe het is om leiding te geven. Hij is ondernemer en directeur van zijn eigen bedrijf.” Het is volgens de vertrekkend preses een goed moment voor een wisseling van de wacht. “Over een jaar is de Gouwehal af en dat heeft impact op de club.”

A-4’tje
Als Smakman begin volgend jaar afscheid neemt, heeft hij er als voorzitter in totaal vijftien jaar opzitten. Hij begon als voorzitter van WSE en werd na de fusie met VV Waddinxveen, waarvan hij een groot voorstander en trekker was, ook als eerste voorzitter gekozen van ASW.
In 2015 zwaaide hij af, maar keerde na een jaar terug toen de club grote bestuurlijke problemen had. “Ik ben 77 jaar en het is tijd dat er een jongere voorzitter komt met nieuwe en frisse ideeën. Als we vergaderen gaan er zes laptops open en ik pak mijn A4’tje. Er is een mooi, jong bestuur. Er staat een stevige basis. Ik kan met een gerust hart de zaken overgeven.”

Smakman, die eerder ook vier jaar voorzitter was van de Waddinxveense Bridgeclub, blijft betrokken bij ASW. “De club zit diep in mijn hart, het is als het ware mijn kindje. Ik blijf doen wat ik naast het voorzitterschap extra deed. De scheidsrechters regelen, het bestuur van de tegenstander ontvangen bij het eerste elftal en af en toe en bardienst draaien.”