Robbert Stuut: “We hebben een punt gewonnen.”
Robbert Stuut: “We hebben een punt gewonnen.”

Be Fair koestert punt bij kampioenskandidaat ONA

Sport 555 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Het gelijkspel van Be Fair bij kampioenskandidaat ONA in Gouda werd door de Waddinxveners als een overwinning bejubeld. Trainer Robbert Stuut prees de speldiscipline die zijn ploeg aan de dag legde (0-0).

Be Fair trad ONA tegemoet met een behoudende speelwijze. Stuut verkeerde in de veronderstelling dat zijn ploeg met de gebruikelijke aanvallende tactiek minder kans zou maken op succes en gaf daarom zijn ploeg de opdracht om de thuisploeg op eigen helft op te vangen.
De thuisploeg had de grootst mogelijke moeite om een gaatje in de verdedigingsmuur van Be Fair te vinden. De bezoekers kregen al vroeg in de wedstrijd een tegenslag te verwerken met het uitvallen van centrale verdediger Falco Jannes. ONA drong gaandeweg de wedstrijd steeds vaker en heviger aan, maar stuitte veelvuldig op doelman Dennis Hartevelt. “Dennis was onze beste man”, zei Stuut na afloop. “Hij heeft een paar geweldige reddingen verricht. Hij heeft echt een punt voor ons gepakt.”

“Ik kan me voorstellen dat de wedstrijd niet echt leuk was om te zien, maar het ging vandaag om het resultaat en niet om de schoonheidsprijs. Mijn spelers verdienen de complimenten voor de gedisciplineerde manier waarop zij verdedigden.”