Korbis was tegen ODO sterk in de rebound. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Korbis was tegen ODO sterk in de rebound. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Korbis gaat voor snel succes

Sport 861 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis gaat in de veldcompetitie voor snel succes. Met de 15-18 winst op ODO op de openingsdag schoof de Waddinxveense formatie zichzelf naar voren als kampioens- en promotiekandidaat.

De eerste prijs van het seizoen ligt eind oktober al te wachten, want nu de veldcompetitie niet bestaat uit acht teams, veertien wedstrijden en twee helften - één voor de zaal en één erna - wordt er snel gespeeld om de echte knikkers. In een poule met ODO, IJsselvogels en Twist lijkt Korbis serieuze kans te maken op de eerste plaats en daarmee promotie naar de overgangsklasse.
De Waddinxveners zetten de ambities kracht bij door de als lastig te bestempelen wedstrijd in Maasland tegen ODO te winnen. Hoewel het kwik zaterdag op het kunstgrasveld steeg tot boven dertig graden, ging Korbis zorgvuldig te werk. “Er zat veel beleving in”, zei trainer Jan-Willem Hofman. “We hebben ons niet laten afleiden door de omstandigheden. Het ging niet vlekkeloos, maar we bleven rustig en zochten naar oplossingen.”
Hofman stelde na afloop vast dat de defensie de basis vormde voor het eerste succes. “We hebben als team erg goed verdedigd. Daardoor hielden we vertrouwen, ook toen het met het maken van doelpunten stokte.”
Korbis nam de hele wedstrijd het voortouw, maar de thuisploeg bleef lang op het vinkentouw bij de bezoekers, die bij rust met 7-9 leidden. In de tweede helft liep Korbis langzaam weg van ODO. “We zetten onze aanvallen op een rustige en goede manier neer. Ons schotpercentage was niet al te hoog, maar doordat we veel de rebound hadden konden we wel veel herhalen en daardoor kwamen we ook aan onze treffers”, constateerde Hofman, die met nagenoeg dezelfde basis werkt als vorig seizoen.
Door de komst van Bram Boeter (ex-Nieuwerkerk) is Korbis nog sterker geworden. “Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om mee te doen voor de eerste plek. Het is natuurlijk altijd de vraag hoe een team de zomer is doorgekomen. We kennen nu de kracht van ODO en vorige week oefenden we al tegen IJsselvogels. Dat blijft een gevaarlijke tegenstander, dus wordt het zaterdag oppassen.”