ASW'er Luca Troiano blesseerde zich vorige week in de derby met Be Fair.
ASW'er Luca Troiano blesseerde zich vorige week in de derby met Be Fair.

ASW krijgt pak slaag van Floreant; slechte tweede bekerdag Be Fair

Sport 672 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft ook in de tweede bekerwedstrijd geen potten kunnen breken. Het gehavende team van trainer Justin Sterk had weinig te vertellen tegen vierdeklasser Floreant, dat vrolijk de score opvoerde naar 1-7.

“Het was pittig in alle opzichten”, zei Sterk na afloop. “Het was warm en de tegenstander overweldigend. We misten een handvol jongens. Compleet hadden we al een moeilijke dag gehad tegen Floreant, laat staan als je met een gemankeerd elftal aantreedt.”
Sterk had nog even de hoop dat ASW na de 1-3 van Fokke Fennema beter in de wedstrijd zou kunnen komen, maar al snel na rust maakten de gasten hun vierde en vijfde treffer. “We misten al Andy de Mooij en Luca Troiano vanwege blessures. Andy heeft last van zijn enkel, Luca heeft een gebroken hand.”
De aanvaller viel vorige week uit tegen Be Fair. “Een medespeler ging er per ongeluk op staan. Hij gleed uit op die hand. Die hand zit in het gips en moet eerst goed genezen voordat Luca weer kan gaan trainen en spelen.”
Sterk had nog wel een lichtpuntje te melden: het debuut van Nick de Jeu. “De jeugdspelers laten zich gelden en Nick kon als centrale middenvelder terugzien op een prima debuut.”

Slechte tweede bekerdag Be Fair
Waddinxveen – Be Fair beleefde een slechte tweede bekerdag. De Waddinxveense formatie kwam niet langs Hazerswoudse Boys (1-1) en zag twee spelers in de ziekenboeg belanden.

Be Fair won vorige week met 5-1 van ASW en met dat duel vergeleken was het optreden van de vierdeklasser in Hazerswoude-Dorp maar vlak te noemen. “Het was matig”, oordeelde trainer Robbert Stuut. “Hazerswoudse Boys heeft geen wonderploeg, maar wij stelden er ook weinig tegenover. Zij kwamen op 1-0, wij maakten gelijk in de eerste helft via Ruben Janssens.”
Voor Janssens was het al zijn derde treffer in de bekercampagne. Stuut baalde niet alleen van de matige uitvoering, maar ook van het uitvallen van Mika Halsey en Nickay Honingh. “Ik hoop dat het meevalt, maar het zag er niet lekker uit.” Honingh had liesproblemen, Halsey een enkelblessure. “Mika klapte op een heel vervelende manier door zijn enkel. Hij is als centrale middenvelder een belangrijke speler voor ons en dat geldt ook voor Nickay als centrale verdediger.”
Be Fair kan voorlopig ook nog niet beschikken over Devin Roos. De aanvaller, die vorig seizoen tien doelpunten maakte, liep eerder een gebroken teen op. Stuut: “Er staat een week of zes voor zijn herstel. Inmiddels zijn er daar twee van voorbij. Over een maand kan hij weer aansluiten, maar dat betekent niet dat hij al wedstrijdfit is en wedstrijden kan spelen.”

Mika Halsey (Be Fair) liep een blessure op.