Jan Poot is onlangs een podcast over het Nederlandse snooker gestart.
Jan Poot is onlangs een podcast over het Nederlandse snooker gestart.

Waddinxvener Jan Poot (66) debuteert op NK Snooker

Sport 686 keer gelezen

BILJARTEN
Waddinxveen – Jan Poot heeft afgelopen weekeinde zijn debuut gemaakt op het NK Snooker. De Waddinxvener deed dat op 66-jarige leeftijd. “Bij mijn eerste spel was ik behoorlijk nerveus.”

“Ik vond het behoorlijk intimiderend om zomaar met de bekende spelers mee te doen. Ik had al wel eens gesproken met een enkeling, maar spelen was tot op heden voor mij een balletje te veel.” Dat bleek uiteindelijk ook met zijn deelname. Het verschil met de overige snookerspelers was verwacht. “Ik had geen hoge verwachtingen. Vooraf bedacht ik dat het winnen van één spelletje al geweldig zou zijn. Gelukkig is dat gelukt. Mijn deelname was voor mezelf dus geslaagd. En ik vind het absoluut geweldig dat ik op deze leeftijd nog kan meedoen, al had ik eigenlijk vijftig jaar eerder hiermee moeten beginnen.”
Poot, die hoopt dat zijn NK-deelname niet eenmalig is, is samen met snookercoach Corné Kuijpers sinds kort de eerste Nederlandstalige snooker-podcast gestart. Hierin wordt maandelijks het wel en wee van het Nederlandse snooker besproken, veelal samen met een bekende nationale of soms internationale bekendheid. De podcast heet De Snookershow en is te vinden op alle bekende podcastplatforms.