Tom de Vos in actie voor Be Fair tegen FC Perkouw.
Tom de Vos in actie voor Be Fair tegen FC Perkouw.

Transferstunt: ASW lijft Be Fair-captain Tom de Vos in

Sport 935 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Een opvallende transfer in het Waddinxveense voetbal: Be Fair-aanvoerder Tom de Vos maakt de overstap naar plaatsgenoot ASW.

De Vos was afgelopen seizoenen één van de steunpilaren van Be Fair. In het voorbije seizoen behoorde hij met Jimmy de Lange tot het meest ervaren deel van de formatie van sportpark ‘t Suyt. “We zijn hartstikke blij dat een goede voetballer als Tom ons komt versterken”, zegt trainer Justin Sterk. 

Een sportieve verbetering is het voor De Vos niet: Be Fair speelt in de vierde klasse, ASW in de vijfde. “Bij Be Fair speelde hij met vooral jonge spelers, wij hebben een iets oudere ploeg en hij zoekt die gezelligheid op. Daarnaast wilde hij graag weer voetballen met Luca Troiano. Ze speelden eerder al samen bij Be Fair.”

Voor ASW is de komst van De Vos een enorme kwaliteitsimpuls, aldus Sterk. “Hij heeft een geweldig linkerbeen, waarmee hij andere spelers in stelling kan brengen, maar ook goed vrije trappen kan nemen. Hij is een nummer tien. Afgelopen seizoen speelde Ewout Haagsman op die plek, maar hij speelde recent zijn laatste wedstrijd. Wat dat betreft komt het goed uit dat Tom erbij komt.”

Volgens Sterk past de komst van De Vos ook in de fase waarin ASW zit. “We willen ons gericht versterken. We schieten, zeg maar, niet meer met hagel. Tom is een speler die ons elftal beter gaat maken.”