Korbis in het blauw en wit waar het 25 jaar in speelde.
Korbis in het blauw en wit waar het 25 jaar in speelde.

Korbis in kobaltblauw

Sport 292 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korfbalvereniging Korbis geeft zichzelf voor haar 45ste verjaardag een cadeau. Vanaf het seizoen 2023-2024 spelen alle teams in een nieuw kobaltblauw shirt.

Door Erik van Leeuwen

De keuze is gemaakt en de afgelopen weken stonden de eerste pasmomenten voor de leden op het programma. Om de vierhonderd spelende leden in het nieuw te hijsen is een flinke klus. “Voor alle leden is er een openingskorting”, zegt voorzitter Peter Sliedrecht.
Het nieuwe tenue past volgens hem mooi bij de viering van het 45-jarig bestaan. “Het is niet zo dat we er een gigantisch feest van maken. 45 jaar is verder geen bijzonder getal. We sparen het grote feest op voor over vijf jaar als we vijftig jaar bestaan, maar we vonden het wel gepast om een nieuw clubtenue te introduceren.”

Het nieuwe tenue is gebaseerd op de historie van de club. Het blauw en wit van Korbis zijn bepalend, maar toch zijn de looks heel anders dan het huidige tenue, erkent Sliedrecht. “Het huidige shirt was blauw en wit. Het nieuwe shirt is volledig blauw. Dat is best een verschil. Broek en rokje zijn wel wit gebleven”, omschrijft de voorzitter de nieuwe outfit. “We hebben 25 jaar deze kleurstelling gehanteerd, dan wordt het ook weer een keer tijd voor een nieuw fris uiterlijk.”

Speciale werkgroep
Er ging een heel proces aan vooraf. “We hebben er een speciale werkgroep voor opgericht”, zegt Sliedrecht. “Die heeft van alles bekeken en uitgezocht. Uiteindelijk hebben we drie tenues gepresenteerd waaruit de leden konden kiezen. Er is massaal gestemd. Daaruit bleek dat zij een duidelijke voorkeur hadden voor het nu gekozen clubtenue.”
Met het nieuwe clubtenue krijgt Korbis ook een eigen webshop waar de kleding wordt verkocht. Wat ook nieuw is, is dat de wedstrijdshirts vanaf komend seizoen bij het lidmaatschap van de vereniging horen. De leden betalen hiervoor een kledingbijdrage. Zij krijgen hiervoor, ongeacht of ze in een gesponsord team zitten of niet, een wedstrijdshirt van de club. Het rokje en het broekje moeten door de leden zelf worden aangeschaft. De kledinglijn gaat verder bestaan uit een trainingspak, inschietshirts en tassen.

Op de jubileumdag op 2 september krijgen de leden het nieuwe tenue.