Rick van Wijk nam de honneurs waar van hoofdtrainer Justin Sterk (links).

ASW stelt na pauze orde op zaken; geen afscheid in stijl voor Martijn Peters

Sport 779 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW kon voor het eerst sinds 15 april weer een overwinning begroeten. Met assistent-trainer Rick van Wijk als verantwoordelijke man zegevierde de Sniep-formatie met 1-2 bij SV Buytenpark.

Van Wijk nam in Zoetermeer de honneurs waar voor hoofdtrainer Justin Sterk, die vorige week ongeoorloofd het veld betrad en daar een rode kaart voor kreeg. Van Wijk, sinds een aantal jaren de rechterhand van Sterk, haalde onlangs zijn oefenmeesterdiploma UEFA C.
De jonge trainer zag dat zijn ploeg in de eerste helft veel balbezit had, maar dat SV Buytenpark gevaarlijker was. De thuisploeg ging niet voor de schoonheidsprijs en trapte de bal na verovering meteen naar voren. “Wij hadden het daar voor rust erg moeilijk mee omdat we te veel mensen vóór de bal hadden en daardoor telkens in een een-tegen-een-situatie kwamen”, analyseerde Van Wijk. “Uit zo’n moment maakte Buytenpark ook de 1-0.”
Van Wijk greep in de rust in en liet zien opgelet te hebben bij zijn opleiding. Vanaf het begin van de tweede helft had ASW,  met de 42-jarige Gerolf Friesser onder de lat, op tijd voldoende mensen terug, waardoor het aanvalsspel van Buytenpark in de kiem gesmoord kon worden. Het overwicht van de bezoekers werd in de zeventigste minuut vertaald door de 1-1 van topscorer Justin van Holie. Een paar minuten voor tijd werd de ingevallen Luca Troiano matchwinner na een slalom door de Zoetermeerse defensie.

Geen afscheid in stijl voor Martijn Peters

Waddinxveen – De laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Be Fair geen succes opgeleverd. Martijn Peters zag in zijn uitzwaaiduel zijn ploeg opnieuw met lege handen achterblijven tegen Cabauw: 1-2.

Voor Be Fair dooft het seizoen als een nachtkaars uit. Nadat de ploeg zich in het middenstuk van de competitie veilig speelde, lonkte nog even de nacompetitie, maar de Waddinxveners raakten de afgelopen twee maanden het spoor behoorlijk bijster. De nederlaag tegen Cabauw was al de vierde in vijf wedstrijden. “Ik baal er wel van dat we de laatste thuiswedstrijd niet hebben gewonnen. Met een overwinning sluit je het seizoen toch anders af”, aldus Peters, die met zijn team zaterdag nog in en tegen Linschoten speelt.

Be Fair begon wel sterk tegen het in degradatiegevaar verkerende Cabauw en kwam al in de negende minuut door een doelpunt van Tom de Vos uit een voorzet van Ruben Janssens op een 1-0 voorsprong.

Het goede voetbal dat de thuisploeg speelde was echter niet van lange duur. Nog voor rust maakte Cabauw gelijk en in de tweede helft, die gelijkwaardig was, had Be Fair de betere kansen. De gasten gingen er echter met de volle buit vandoor door een tweede treffer in de zeventigste minuut.