Er viel voor de Be Fair-spelers veel te juichen zaterdag.

Be Fair deklasseert Rohda’76, ASW scoort te moeizaam

Sport 1.392 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft zaterdag de grootste overwinning van deze competitie behaald. Het Bodegraafse Rohda’76 was op sportpark ’t Suyt de speelbal van de Waddinxveense vierdeklasser: 6-0.

Be Fair steeg door de zege naar de gedeelde vierde plaats. Aan meer denkt trainer Martijn Peters voorlopig niet. “We draaien lekker en we leven van wedstrijd naar wedstrijd. Het gat met de nummer drie is groot en de wedstrijd tegen Rohda was de eerste in de derde periode. Over een wedstrijd of vier kunnen we er wellicht nog een doelstelling aanplakken.”
Be Fair is na de winterstop bezig aan een goede serie, die vorige week werd doorbroken met een nederlaag bij Zwammerdam. Tot zaterdag boekte de ploeg echter vooral kleine overwinningen. “Dit is weer een nieuwe stap voor ons”, zei Peters. “Vaak spelen we een goede tweede helft, maar een zwakke eerste helft. Vandaag waren we goed vanaf het begin.”
Al na drie minuten opende Jimmy de Lange de score. Hij zette bij een corner zijn hoofd tegen de bal (1-0). De voorsprong werd al snel verdubbeld door Devin Roos, die goed van buiten naar binnen sneed, maar geluk had dat zijn schot door een polletje van richting werd veranderd, waardoor de keeper van de gasten op het verkeerde been stond: 2-0.
Na een half uur maakte Jesse van Lochem er 3-0 van en nog voor rust nam Tom de Vos de vierde Waddinxveense treffer voor zijn rekening.
Daarmee kon Be Fair freewheelend de tweede helf spelen, maar de thuisploeg toonde zich gretig en ging op zoek naar een nog grotere overwinning.
In de 73e minuut tekende Ruben Janssens voor de 5-0 en in de slotfase pikte ook Mike Maljaars zijn doelpuntje mee. De jonge aanvaller was de zesde doelpuntenmaker van de Waddinxveners deze zaterdag.
Peters stipte na afloop vooral het verschil aan tussen het Be Fair van begin van de competitie en het Be Fair van nu. “We zijn nog steeds een jonge ploeg, maar hebben wel stappen gezet. En als je resultaten boekt zorgt dat voor zelfvertrouwen.”

ASW scoort te moeizaam
Waddinxveen - De prestaties van ASW zijn na de winterstop niet om over naar huis te schrijven. Ook zaterdag tegen Remo bleef de ploeg van Justin Sterk met lege handen: 3-1.
ASW wilde hoge ogen gooien in de strijd om de derde periodetitel. De eerste wedstrijd voor die periode leverde in Den Haag dus een nederlaag op en dat was voor de Waddinxveense staf het sein om de druk van de ketel te halen. “Het heeft niet zo veel zin om die periode als doel te zien. Laten we er nu eerst voor zorgen dat we weer een wedstrijd gaan winnen”, zei trainer Justin Sterk na afloop.
De oefenmeester was niet eens zo ontevreden over het spel van zijn elftal, dat volgens hem genoeg kansen wist te creëren. Alleen al voor rust telde hij zes goede mogelijkheden. “We hebben met Justin van Holie, Fokke Fennema en Andy de Mooij, en met Luca Troiano als nummer tien, best kwaliteit lopen voorin, maar het scoren gaat momenteel moeizaam.”
Remo had veel minder kansen nodig om tot scoren te komen in de eerste helft (1-0) en verdubbelde de voorsprong uit een strafschop na de pauze, waarbij een aanvaller slim over het uitgestoken been van Rick Zwijnenburg duikelde. Wesley Vermeer maakte nog 2-1, waarna de thuisploeg de wedstrijd met de derde goal definitief besliste. Sterk: “Een lekkere overwinning is het beste medicijn voor ons.”