Voorzitter Peter Sliedrecht deelt een bloemetje uit aan de verse kampioenen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Voorzitter Peter Sliedrecht deelt een bloemetje uit aan de verse kampioenen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Kampioen Korbis weer naar tweede klasse

Sport 643 keer gelezen

KORFBAL
Gouda - Als de topper tussen Gemini en Korbis één ding duidelijk maakte, was het dat de Waddinxveense formatie op eenzame hoogte staat in de derde klasse. Na de 14-24 zege in Gouda kon bij Korbis de kampioensvlag in top. “Het voelt goed dat we op deze manier de klus hebben geklaard.”

Een dag voor de kampioenswedstrijd in Gouda tegen nummer twee Gemini vroeg trainer Jan-Willem Hofman zijn spelers of ze zenuwachtig waren. “Eigenlijk niet”, zei Maik Hoogendoorn, scherpschutter van de ploeg. Van zenuwen leken zaterdag weinig spelers last te hebben. Bijna stoïcijns ging Korbis op zijn doel af en klopte Gemini in een eenzijdige wedstrijd met duidelijke cijfers.
Daarmee voltooiden de Waddinxveners hun missie: zo snel mogelijk het vorig seizoen verloren terrein terugwinnen.

Uitgerekend op deze plek - sporthal De Mammoet - ging het vorig jaar rond deze tijd mis. Korbis verloor de thuiswedstrijd tegen Nexus met 11-12 en degradeerde naar de derde klasse. Dat Korbis play-offs moest spelen voelde al niet goed, laat staan wat degradatie deed met de club.
Maik Hoogendoorn zat bij de bewuste wedstrijd op de tribune te hopen dat zijn toen toekomstige teamgenoten het noodlot konden afwenden. De schutter maakte deze zomer met broer Dani de overstap van Nieuwerkerk naar zijn oude club. “Dat Korbis degradeerde, was wel even slikken”, gaf hij zaterdag met kampioensbloem in de hand toe.
De klap bij Korbis kwam hard aan en met tegenzin werd begonnen aan de competitie in de derde klasse. Daarin bleek de concurrentie geen concurrentie, al was het 13-13 gelijkspel tegen Gemini waarbij Korbis vijftig kansen meer kreeg dan de Gouwenaars, een forse tegenvaller.
De suprematie nam vooral na de jaarwisseling grote vormen aan. De 14-24 overwinning in Gouda op Gemini was een veelzeggende score, vond ook Hoogendoorn: “We zijn als team gegroeid. Het is geen verloren jaar geweest.”

Trainer Hofman is blij dat zijn ploeg over vele schijven kan scoren. Dat is ook fijn voor Hoogendoorn (29), die vanaf het begin alle ogen op zich gericht wist. Hij, de goalgetter van weleer, moest zorgen voor een karrenvracht aan doelpunten. “Onrealistisch, want korfbal speel je nog altijd met zijn achten.” Met scorende ploeggenoten in zijn eigen en het andere vak loopt hij er meer ontspannen bij.

Korbis vierde het kampioenschap zaterdag bescheiden. Wel was er champagne en voorzitter Peter Sliedrecht deelde felicitaties en bloemen uit. In de verder steriele wedstrijd was er nog wel een kushandje van Benjamin Visser. De speler die binnenkort afscheid neemt van de hoofdmacht, had een onderonsje met de Korbis-bank. “Ik wilde nog graag scoren op het einde. Ik was blij dat dat ook lukte”, verklaarde hij het kusgebaar.
Zaterdag 1 april, als Korbis thuis speelt tegen Madjoe, worden de kampioenen gehuldigd voor de eigen aanhang.
Hoogendoorn keek zaterdag alvast vooruit op het nieuwe zaalseizoen waarin Korbis meer wil zijn dan een meeloper. “Ook in de tweede klasse moeten we met de top kunnen meedoen.”