ASW-trainer Justin Sterk hoopt hoge ogen te gooien in de strijd om de derde periode.
ASW-trainer Justin Sterk hoopt hoge ogen te gooien in de strijd om de derde periode.

ASW beleeft totale offday, Zwammerdam stopt Be Fair

Sport 869 keer gelezen

ASW beleeft totale offday op thuishonk

VOETBAL
Waddinxveen – De thuiswedstrijd van ASW tegen WIK is uitgelopen op een sof. De zwak spelende thuisploeg rolde vooral voor rust de rode loper uit voor de Haagse bezoekers, die een eenvoudige middag hadden en dat in de score konden uitdrukken: (0-5).

“Het was niet best en dan druk ik me nog zacht uit”, zei ASW-trainer Justin Sterk, die sprak van een totale offday van zijn ploeg. “Ik heb geen idee hoe het kwam dat we zo slecht speelden. We hadden vrijdag een feest op de club, maar dat vind ik geen goed excuus. Misschien had het te maken met de voorgeschiedenis van deze wedstrijd.”
Eerder deze competitie ontspoorde de heenwedstrijd in Den Haag, waarbij WIK zich agressief liet gelden. De gebeurtenissen in Den Haag was ASW nog niet vergeten. “We hadden afgesproken scherp te beginnen, maar blijkbaar zat de uitwedstrijd nog in de koppies”, reageerde Sterk, die een ronduit zwak opererend ASW zag. “Er was geen opbouw, het middenveld was niet aanspeelbaar en onze aanvallers konden niet worden bereikt. Dan ben je snel klaar.”

“De enige die zich aan de malaise onttrok was Wesley van Beek. Het zegt genoeg dat ik Robin Schroten, die een sterk seizoen speelt, in de rust heb gewisseld.” Om even stoom af te blazen wachtte Sterk met het betreden van de kleedkamer in de pauze. “Ik was boos en teleurgesteld. Gelukkig speelden we in de tweede helft wat beter en feller. De wedstrijd was bij rust met een 3-0 achterstand al gespeeld.”

ASW, dat lange tijd goed meedraaide in de subtop van de vijfde klasse, hoopt de draad komende zaterdag op te pakken. “Dan begint de derde periode. We hebben een relatief gunstig programma. Hopelijk vinden we snel onze vorm terug en kunnen we een rol van betekenis spelen in de derde periode. We beginnen bij REMO. Dat is geen makkelijke tegenstander. De lastigste ploegen zijn ONA, Moordrecht en Gouderak. We hebben in het rijtje van wedstrijden ook De Ster, HDV en Toofan.”

Zwammerdam stopt Be Fair
Be Fair heeft in de competitie pas op de plaats moeten maken. Na een succesvolle reeks waarin niet werd verloren en de degradatiezorgen achter zich werd gelaten, leed de formatie van Martijn Peters de eerste nederlaag van 2023. Bij Zwammerdam werd het 2-1.

Be Fair had een dramatische start, want al na 28 seconden ging de bal op de stip nadat een verdediger van de Waddinxveners de bal op de arm van een medespeler had gekopt. Hoewel er geen tegenstander in de buurt was, vond de scheidsrechter het een strafschop. Zwammerdam pakte het cadeautje uit (1-0).
Halverwege de eerste helft scoorde de thuisploeg nogmaals, wat de opgave voor de gasten nog moeilijker maakte. Devin Roos maakte nog voor rust 2-1.

In de tweede helft speelde Be Fair vooral op de helft van Zwammerdam, maar dat leverde geen gelijkmaker op. “Het veldspel stemde mij tevreden”, zei Peters, die een dag na de wedstrijd de halve marathon liep bij de City Pier City Loop. “Mijn debuut. Het doel was onder 1.55 uur te lopen, dat is gelukt. Of ik ‘m nog een keer loop? Geen idee, ik weet wel dat ik nooit een marathon zal doen.”