Nina de Kok in actie. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Nina de Kok in actie. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Korbis: dubbel kans op kampioenschap

Sport 465 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – De schande van de degradatie van vorig seizoen is bijna uitgewist. Na de eclatante 26-15 zege op Paal Centraal heeft Korbis de komende weken voldoende aan één overwinning om kampioen te worden van de derde klasse. “Wij horen niet op dit niveau thuis.”

Als het al twijfel was, dan werd het laatste beetje over een goede afloop zaterdag weggehaald. Doordat Madjoe en Gemini, de papieren concurrenten, zo vriendelijk waren gelijk te spelen tegen elkaar, kwam de weg voor Korbis naar het kampioenschap volledig open te liggen.

Zelfs als komende zaterdag wordt verloren in Gouda van Gemini is er nog niets aan de hand en kan in de herkansing tegen Madjoe alsnog de titel worden binnengehaald. In het Waddinxveense kamp is het vertrouwen zo groot dat trainer Jan-Willem Hofman en Dunya Vermulm het na afloop vooral hadden over wanneer het kampioensfeest gevierd moet worden.
Gouda lijkt daar zaterdag in de middag geen geschikte plek voor, de thuiswedstrijd twee weken later tegen Madjoe komt beter uit. Al zal het in sporthal De Dreef, met één drankautomaat geen drinkgelag worden. Spelers, staf en supporters zullen ongetwijfeld hun toevlucht nemen tot het clubgebouw op sportpark De Sniep.

Korbis had tot nu toe een vrijwel vlekkeloze campagne in de zaal. Na degradatie uit de tweede klasse werd de Waddinxveense formatie versterkt met onder anderen de broers Hoogendoorn. Maik speelde bij Nieuwerkerk in de reserve-hoofdklasse, broer Dani in de standaardhoofdklasse, het toen tweede niveau van Nederland. Beide spelers hebben in de derde klasse niets te zoeken, maar dat geldt voor het hele Waddinxveense team. Het merendeel van de gespeelde wedstrijden waren walkovers, waarvan niet de vraag was of ze gewonnen werden, maar met hoeveel. Slechts één keer ging het mis. In de thuiswedstrijd tegen Gemini bleef Korbis steken op 13-13. “Zo’n wedstrijd speel je maar één keer”, zei Hofman zaterdag. “We kregen vijftig kansen meer dan Gemini. We misten tientallen korte kansen. Dat gebeurt ons geen tweede keer,” De trainer nam alvast een voorschot op een overwinning zaterdag in Gouda.

Ook Vermulm blaakte na de winst op Paal Centraal van zelfvertrouwen. Ze zat er zelf ook lekker in, gaf ze aan. “De eerste ballen vlogen er meteen in. Na de rust schoot ik minder, net als de rest van het team.” Mede daardoor kon Korbis opnieuw niet de dertig doelpunten aantikken. In de eerste drie kwarten van de wedstrijd hielden de Waddinxveners er nog een duizelingwekkend gemiddelde op na. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op 24-11 en leek de grens van dertig eindelijk te worden gehaald. In het laatste kwartier waren de automatismen even zoek met geforceerde schoten als gevolg.
Vermulm maakte zich er niet druk over. “Na twintig minuten was de wedstrijd gespeeld. Ik denk dat de concentratie wat verslapte.”

Vermulm liet weten als een berg tegen het zaalseizoen te hebben opgezien vanwege het idee om een minderwaardige competitie te spelen, Het ‘moetje’ was echter leuker dan vooraf gedacht. “Met dank aan onszelf, want we hebben als team ons best gedaan om de uitdaging te zoeken.”