Jan-Willem Hofman wil maar één ding: kampioen worden
Jan-Willem Hofman wil maar één ding: kampioen worden

Voor Korbis telt alleen kampioenschap

Sport 630 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis heeft zaterdag de oefencampagne voor de zaalcompetitie afgesloten met een overwinning. In Oud-Beijerland werd Korbatjo met 18-23 verslagen.

Een paar dagen eerder won Korbis al met ruime cijfers van Koveni uit Nieuwegein. Trainer Jan-Willem Hofman wilde op weg naar de competitiestart per se tegen een derdeklasser spelen, want de Waddinxveners zijn door de degradatie van vorig seizoen ‘veroordeeld’ tot een seizoen derde klasse. Korbis wekt de indruk dat komend zaalseizoen ‘een moetje’ is. “We willen maar één ding: kampioen worden”, zei Hofman afgelopen weekeinde. “We kunnen er wel omheen draaien, maar alleen het kampioenschap telt. We willen de derde klasse zo snel mogelijk weer verlaten.”
De wedstrijd tegen Koveni, dat in een andere poule is ingedeeld, was voor Korbis de eerste kennismaking met het niveau waarop vanaf zaterdag gespeeld wordt. De ploeg van Hofman kreeg een voorproefje wat de Waddinxveense spelers in de derde klasse te wachten staat. “Ze zakten met het hele team in voor de rebound”, constateerde de oefenmeester. “We zullen veel ruimte krijgen om te schieten, maar we zullen dat zorgvuldig moeten gebruiken.”
In aanloop naar de eerste wedstrijd zaterdag in sporthal De Dreef tegen Thor (aanvang 18.20 uur) kreeg Korbis tegenslag te verwerken, want Sanne Markus raakte geblesseerd. Hofman: “Ze heeft een blessure aan haar knie, hopelijk valt het mee en is ze er na twee, drie weken weer bij.”