Justin Sterk zag zijn ploeg de lijn van de laatste weken doorzetten. (foto: archief HvH)

ASW gaat maar één helft voluit

Sport 988 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft zaterdag ook in de achtste speelronde de lijn van de laatste weken voortgezet. Tegen HDV pakte de ploeg van trainer Justin Sterk de winst en vond wederom het doel makkelijk: 4-1.

ASW was de laatste drie wedstrijden goed voor veertien treffers. Tegen het laaggeklasseerde HDV, dat vorige week zijn eerste overwinning behaalde, hoefde de Sniep-formatie maar één helft voluit te gaan. Bij rust was de buit al binnen (4-0).
De toeschouwers zagen ASW stormachtig beginnen. Al in de tweede minuut opende de thuisploeg de score. Na een goede actie van de naar de buitenkant uitgeweken Luca Troiano kon Justin van Holy zijn seizoenstotaal verder opkrikken (1-0). Amper vijf minuten later kon ASW voor een tweede keer juichen toen Andy de Mooij trefzeker was. Gert-Jan Olofsen zorgde voor 3-0 en uit een verfijnde steekpass van Wesley Vermeer trof Troiano voor de vierde keer doel (4-0). Voor de spits, die eerder de kleuren verdedigde van Be Fair, was het zijn eerste competitiedoelpunt.
Na de pauze was de grootste honger naar doelpunten weg bij ASW, dat nog wel kansen kreeg, maar de scherpte miste om er een monsterscore van te maken. Ewout Haagsman liet twee grote kansen onbenut. Waar ASW naliet te scoren, wist HDV wel nog een keer doel te treffen, maar veel pijn deed die goal de gastheren niet.
Zaterdag speelt ASW de derby in en tegen Moordrecht, dat achtste staat in de vijfde klasse. “Moordrecht is voor ons altijd een lastige tegenstander. Vorig seizoen wonnen we thuis, maar verloren we uit. Het wordt een zware wedstrijd.”

Be Fair klimt naar achtste plaats
Be Fair nam zaterdag eindelijk weer drie punten in ontvangst. Hekkensluiter SPV’81 werd verslagen, eenvoudig ging het niet. Be Fair bouwde een groot overwicht op. De Polsbroekse bezoekers werden op eigen helft teruggedrongen, maar het duurde lang voordat de thuisploeg een gaatje in de defensie had gevonden. Tegen alle verhoudingen in kwam SPV’81 in de eerste helft op voorsprong, maar na de pauze zette Be Fair dat recht. Mike Maljaars maakte met een fraai schot dat via de lat in het doel ging de gelijkmaker. In de 67ste minuut schoot Devin Roos raak (2-1). Dat in die score geen verandering kwam, was een klein wonder, want Be Fair kreeg in de slotfase veel mogelijkheden. “Het ging vandaag vooral om het resultaat”, zei trainer Martijn Peters. “We klimmen naar de achtste plaats. Er zijn voor de winterstop nog drie wedstrijden, wie weet kunnen we nog stijgen naar de onderkant van het linkerrijtje.”