Maandag stonden de eerste partijen op het programma. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Maandag stonden de eerste partijen op het programma. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Be Fair vertrouwt op zes mooie tennisdagen

Sport

TENNIS
Waddinxveen – Na twee toernooiloze jaren haalt tennisvereniging Be Fair deze week alles uit de kast voor het eerste open toernooi sinds 2019. De ‘oude’ waarden, met nadruk op gezelligheid zijn gebleven.

Het toernooi van Be Fair beleefde maandag de eerste toernooidag. Rond zessen gingen de eerste spelers de baan op voor de eerste ronde van in totaal 114 partijen. “De weersvoorspellingen zijn erg goed. Het gaat een prachtige week worden”, rekende toernooileider Ralph Boonstoppel zich rijk. “We gaan voor zes topdagen.”

Vanwege de voorspellingen liet de organisatie het voorweekeinde ongebruikt. “Qua partijen past het prima. Een voorweekeinde gebruik je als je minder weer verwacht. Als toernooiorganisatie wil je alle spelers van de sfeer van de echte toernooiweek laten genieten. Zo’n voorweekeinde hangt er altijd wat bij.”

Het wordt gezellig, als je Boonstoppel, voor de zeventiende maal betrokken bij de organisatie, mag geloven. Woensdag staat een ouderwetse discoavond op het programma, vrijdag gaan de ‘voetjes helemaal van de vloer’. Als op zaterdag de finales worden gespeeld, is het barbecuetijd.

Baan 7 en 8 doen niet mee. Op die banen worden voorbereidingen getroffen voor in totaal vier padelbanen. Be Fair is vanwege die stap in opperste staat van opwinding. “We hebben inmiddels een padelcommissie”, liet voorzitter Arie Boonstoppel weten. “Er zitten zoveel facetten aan, het is een hele andere discipline.”
Met padel op komst zou het open toernooi van Be Fair volgend jaar best eens uitgebreid kunnen worden met een padelversie. “We weten nog niet hoe we dat gaan invullen”, zei Ralph Boonstoppel. “Of we een apart toernooi organiseren of dat we het koppelen. Dat laatste lijkt de beste optie. Meer mensen, meer gezelligheid.”
De nog padelloze editie van het open toernooi van deze week heeft wel beduidend minder inschrijvingen dan in 2019. “Boskoop heeft deze week ook zijn toernooi. Voorheen zaten we niet in dezelfde week. Dat moeten we proberen in de toekomst beter op elkaar af te stemmen.”