Gouwesmash heeft al twee padelbanen. (foto: archief HvH)
Gouwesmash heeft al twee padelbanen. (foto: archief HvH)

Tennisclub Be Fair kijkt uit naar komst padelbanen

Sport

Waddinxveen – Tennisvereniging Be Fair hoopt half september de vier nieuwe padelbanen op het park te kunnen openen. Afgelopen week werd begonnen met de aanleg van de banen.

“Dat is eerder dan verwacht, maar de aannemer kon sneller aan de slag en dan zeggen wij geen nee”, reageert voorzitter Arie Boonstoppel. Van de tien normale tennisbanen op het park worden er twee ‘opgeofferd’ voor padelbanen. “We zaten ruim in ons jasje, dus we houden ook genoeg gewone tennisbanen over”, zegt Boonstoppel.

Voor Be Fair is de investering van vier padelbanen een forse. De kosten van de aanleg bedragen een kleine 380.000 euro. Ongeveer tachtigduizend euro komt als subsidie uit een landelijk sportfonds. De overige drie ton wordt door de club uit eigen zak betaald of door een lening gefinancierd. “Aanvankelijk hadden wij het idee om twee banen aan te leggen, maar vier bleek relatief goedkoper. Padel is helemaal in en is voor tennis de toekomst. Je merkt ook dat het enthousiasme in de club enorm is. De banen staan er nog niet, maar in de commissies zit ook meteen meer leven. Er is een soort vliegwieleffect ontstaan. We kijken er als club echt naar uit”, zegt Boonstoppel.

Be Fair is de tweede Waddinxveense club die padelbanen krijgt. De Gouwe Smash opende in coronatijd twee banen voor padeltennis.