(tekst en foto: Erik van Leeuwen)
(tekst en foto: Erik van Leeuwen)

HCW’s G-hockey wil groeien van twee naar drie teams

Sport 399 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De G-tak van hockeyclub Waddinxveen wil terug naar het oude niveau; dat wil zeggen: een derde team. Door corona is de spoeling uitgedund, maar de club hoopt met een ledenwerfactie talenten aan de afdeling toe te voegen.

Het tweede G-team van Waddinxveen speelde zaterdag een leuke partij tegen Leonidas. Hoewel de gasten de overhand hadden, straalde het enthousiasme en plezier van de Waddinxveense spelers af. De 1-6 nederlaag was na afloop in een mum van tijd vergeten, weet Peter Glebbeek, coördinator van de G-afdeling.
“Winnen of verliezen is bijzaak”, zegt hij. “Je ziet ook dat de verschillen in een team groot zijn. De ene speler kan bij wijze van spreken net een hockeystick vasthouden, de ander is juist heel handig, heeft veel loopvermogen en een goede motoriek. Het gaat uiteindelijk maar om één ding: dat ze plezier hebben met elkaar.”

Het G-hockey - hockey voor mensen met een verstandelijke beperking - is diepgeworteld in de club. Jaren geleden omarmde HCW het G-hockey, al jaren is het de thuisbasis van diverse teams.
“We vervullen een regiofunctie”, stelt Glebbeek, die zelf uit Gouda komt en jaren geleden een leuke club zocht voor zijn dochter. “Gouda heeft een team gehad, maar dat is inmiddels ter ziele. Zoetermeer heeft G-hockey en Rotterdam en Leiden. Voor de regio Midden-Holland zijn wij dé club.”
In de twee teams die HCW dit seizoen op de been kreeg, zitten meiden en jongens in de leeftijd van twaalf jaar en ouder. “Het reguliere hockey is te pittig”, vertelt Glebbeek. “We hebben spelers met het downsyndroom, maar ook spelers met autisme. Het G-hockey is voor hen een prima opvangplek, als club bieden wij een veilige en beschermende omgeving.”

Tijdens coronatijd zag HCW het aantal actieve spelers gereduceerd worden. “We hebben al jaren drie teams, dit seizoen dus twee. De impact van corona was extra groot op deze groep. Gelukkig kunnen we nu weer alles doen. Met de ledenwerfcampagne hopen we weer drie teams op de been te brengen. Spelers zijn welkom, trainers ook.”