Korbis-coach Jan Willem Hofman: “We hadden alleen maar één schotsaanvallen.”
Korbis-coach Jan Willem Hofman: “We hadden alleen maar één schotsaanvallen.”

Korbis noteert diepterecord: maar vijf goals

Sport

KORFBAL
Waddinxveen – De korfballers van Korbis dreigen dit veldseizoen op nul te gaan eindigen. Ook in de voorlaatste wedstrijd tegen Phoenix kwam de Waddinxveense formatie er niet aan te pas: 5-12.

Korbis degradeerde zaterdag officieel uit de eerste klasse, maar geen haan die ernaar kraaide. Het spelen van het veldseizoen wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, waarin de uitkomst al voordat de eerste wedstrijd werd gespeeld, vaststaat.

Er is de hoop dat Korbis met de jonge selectie nog minimaal één keer zou winnen, maar een puntloos seizoen lijkt dichterbij. Zaterdag tegen het Zoetermeerse Phoenix dichtte Korbis zichzelf kansen toe, maar in de praktijk pakte dat anders uit. In verdedigend opzicht deed de thuisploeg z’n werk, maar in de aanval presteerde het team ondermaats. “Vijf doelpunten is ver beneden peil”, constateerde trainer/coach Jan-Willem Hofman. “We hadden van tevoren goede afspraken gemaakt en we wisten dat Phoenix zich bij een aanval snel liet terugzakken onder de korf om zo de ballen in de rebound te stelen. Wij speelden ze in de kaart, waardoor we onze schoten niet konden herhalen. We hadden alleen maar éénschotsaanvallen. Als we een eenvoudige kans kregen, misten we die. We hebben ook nog een strafworp gemist.”