Peter van den Hoek (hier op archiefbeeld) gaat van zijn voetbalpensioen genieten.

ASW 45 minuten op de slachtbank

Sport 411 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Het lukte ASW zaterdag niet om de aanvalslust van Floreant te bedwingen. In Boskoop was de wedstrijd al na 45 minuten gespeeld, waarna fanatiek tegensputteren van Waddinxveense zijde een recordnederlaag dit seizoen voorkwam: 5-0.

Voor ASW, dat weken geleden al degradeerde naar de vijfde klasse, staat er in het slot van de competitie niet meer dan eer en prestige op het spel, Floreant daarentegen heeft nog veel om voor te spelen. De Boskopers zijn met Hazerswoudse Boys in een spannende race verwikkeld om een plek in de nacompetitie en daarbij telt elk doelpunt. In die Boskoopse

honger naar goals was ASW in de eerste helft een smakelijke maaltijd; vooral voor rust lieten de bezoekers zich zonder al te veel verzet oppeuzelen (4-0). Na de pauze wenste ASW zich niet langer naar de slachtbank te laten leiden. De wedstrijd ging op en neer, waarbij Floreant nog eenmaal scoorde.

De laatste wedstrijd van ASW, zaterdag tegen Cabauw, zal vooral in het teken staan van het afscheid van Peter van der Hoek, die na twintig jaar selectievoetbal na dit seizoen stopt. De middenvelder is inmiddels 38 jaar en vindt het tijd om van zijn voetbalpensioen te gaan genieten.