Justin Sterk.
Justin Sterk.

ASW: trots maakt plaats voor schaamte

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW kende een week van uitersten. De uitkomst van de wedstrijden tegen Bergambacht en Ammerstol was hetzelfde (1-0 verlies), het gevoel was totaal anders.

ASW degradeerde door de twee nederlagen officieel naar de vijfde klasse, maar daar werd zaterdag niet over gerept. Er was na de nederlaag tegen Ammerstol vooral schaamte voor het verlies. “Het was lang stil in de kleedkamer, iedereen was er goed ziek van”, zei trainer Justin Sterk, die zich met zijn ploeg een andere voorstelling had gemaakt van het treffen in het Lekdorp. “Zeker na ons knappe verweer tegen Bergambacht. We verloren met 1-0, maar we speelden echt goed. De trainer van Bergambacht zei dat wij wel een punt hadden verdiend. Wat dat betreft was de wedstrijd tegen Ammerstol een verschil van dag en nacht.”

Het werd volgens Sterk ook duidelijk dat ASW moeite heeft het spel te maken. “Ammerstol ondernam nauwelijks aanvallende acties. Vooral voor rust was het heel loom, al kregen we nog wel de grootste kans via Jimmy van Rheede die de onderkant van de lat raakte. In de tachtigste minuut kreeg Ammerstol een zeldzame corner die er ook nog inging.”