De verstandhouding tussen de scheids en ASW werd er na rust niet beter op.

Aanstaande degradatie doet ASW weinig

Sport 498 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De vraag is niet of ASW degradeert uit de vierde klasse maar wanneer. Zaterdag verzuimde de ploeg van trainer Justin Sterk de laatste strohalm te pakken bij Gouderak, dat met 2-1 won.

Bij ASW maken ze zich overigens niet zo druk over de aanstaande degradatie. “We hebben al een wedstrijd of zeven, acht geleden besloten om het er niet meer over te hebben. We willen vooral lekker en leuk voetballen. De vijfde klasse zien we zeker niet als straf”, concludeerde trainer Justin Sterk,

Van dat lekker en leuk voetballen kwam zaterdag in Gouderak weinig terecht, want bij ASW was er tijdens de wedstrijd veel irritatie over het fluiten van de dienstdoende arbiter. “Ik heb mij groen en geel en ook nog blauw geërgerd aan die man en zeker niet aan hem alleen. De scheidsrechter kwam voor de wedstrijd naar mij en de trainer van Gouderak toe. Wij moesten ons vooral bezighouden met onze eigen teams en niet met hem. Prima, ik heb de hele wedstrijd mijn mond gehouden. De trainer van Gouderak liep de hele wedstrijd te schreeuwen en te appelleren, maar daar werd niet tegen opgetreden. In de eerste helft werd een glaszuivere goal van ons afgekeurd omdat Wesley Vermeer de keeper had gehinderd. Vanuit de corner ging de bal in één keer in de goal. Wesley stond twee meter van de keeper vandaan.”

Na rust werd de verstandhouding tussen de scheidsrechter en ASW er niet beter op. Het regende gele kaarten voor de Waddinxveners, die Hidde van Eijk vanwege herhaaldelijk commentaar op de leiding vroegtijdig naar de kleedkamer zagen vertrekken. Sterk: “Na de wedstrijd heb ik toch maar wat gezegd.”
Tussen de kaarten door scoorde Gouderak twee keer en maakte Justin van Holie de aansluitingstreffer voor ASW, dat mogelijk zaterdag officieel degradeert uit de vierde klasse. Tot grote teleurstelling zal dat niet leiden, herhaalde Sterk. “We voetballen vrolijk door.”