Amin Guennaoui was driemaal trefzeker tegen Multicult. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Amin Guennaoui was driemaal trefzeker tegen Multicult. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Goede zege ASW in bescheiden seizoen

Sport

ZAALVOETBAL
Waddinxveen – ASW behaalde maandagavond zijn zesde zege van deze competitie. In sporthal De Dreef werd in een doelpuntrijk treffen Multicult uit Den Haag met 8-5 verslagen. Daarmee nestelde ASW zich wat steviger in de middenmoot van de topklasse.

Het affiche was zó aardig: Multicult, dat met oud-prof Ali Boussaboun (ex-ADO, ex-Feyenoord), het zou opnemen tegen ASW. Boussaboun ontbrak echter en daarmee ook de angel uit het Haagse aanvalsspel. Het gaf ASW, dat met vier spelers uit het tweede speelde, in elk geval de gelegenheid om het geschonden blazoen van dit seizoen wat op te op te poetsen. Grote man aan Waddinxveense kant was Amin Gennaoui met drie treffers. Hoessein Zariouh nam twee doelpunten voor zijn rekening, Tony Warmerdam, Mohammed Zariouh en Wassim Essaka ieder één.

Coach Monhim Boulahdaraj kon de prestatie van zijn team wel waarderen. “Zeker als je bedenkt dat we met nogal wat invallers speelden uit het tweede, die al een wedstrijd met hun eigen team hadden gespeeld. We misten met Bryan de Bruin en Marouane Fenich twee van onze belangrijkste spelers. Zij zorgen altijd voor veel gevaar vanaf de zijkanten. Maar de jongens die vandaag hebben gespeeld, hebben het prima gedaan. Vooral voor rust, na de pauze werden we soms te enthousiast en kregen we onnodige goals tegen doordat we te veel mensen voor de bal hadden. In zaalvoetbal is de restverdediging erg belangrijk en die hadden we af en toe niet op orde”, aldus de 37-jarige Waddinxvener, die vooral te spreken was over ‘het spelen en lopen’ van zijn ploeg. “Er zat veel beweging in ons spel. Daardoor creëerden we veel kansen. We hadden de dubbele cijfers kunnen halen. Als ik een kritiekpuntje moet noemen, is dat het.”

Minder positief is Boulahdaraj over het verloop van dit seizoen. Waar aan het begin nog de hoop leefde dat ASW kon meedoen in de top vier en daarmee voor promotie naar de eerste divisie, bleek de Waddinxveense formatie al snel veroordeeld tot een bijrol. “We hebben veel blessures gehad en door corona zijn wat jongens vanwege motivatiegebrek afgehaakt. Voor corona speelden we nog de play-offs voor de eerste divisie, daar komen we nu niet eens in de buurt.”

Met het tussentijdse vertrek van smaakmaker Marouane Fenich naar eredivisionist ZVG Cagemax leverde ASW ook kwaliteit in. De club zal tijd nodig hebben om terug op niveau te komen, denkt Boulahdaraj. Hij heeft de wens dat hij met de selectie vanaf komend seizoen minimaal één keer kan trainen. “Dat zal al een grote stap zij, maar het ligt moeilijk. Er is geen zaalruimte en de club moet er ook budget voor vrijmaken.”