Tevreden met het spel kon ASW terug naar het eigen honk.
Tevreden met het spel kon ASW terug naar het eigen honk.

Trainer ziet beste ASW van dit seizoen

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW keerde met een goed gevoel terug van de uitwedstrijd bij Hazerswoudse Boys. De Waddinxveners wisten, goed voetballend, de subtopper in 4D een punt te ontfutselen: 1-1.

ASW hield Hazerswoudse Boys eerder dit jaar al knap op een gelijkspel, maar de prestatie van zaterdag had volgens trainer Justin Sterk extra glans. “We speelden echt goed en dat twee helften lang. Tot zaterdag speelden we delen van een wedstrijd goed, maar niet negentig minuten.” Hij zei te hebben genoten. “Ik ben onder de indruk. In de eerste helft zetten we bovendien hoog druk. We hadden ook zomaar kunnen winnen.”

ASW nam in de eerste helft een 0-1 voorsprong nadat Hidde van Eijk een strafschop (hands van een Hazerswoudse verdediger) benutte. Nog voor rust maakte de thuisploeg vanaf elf meter gelijk. Volgens Sterk was die penalty een goedmakertje van de arbiter. “Peter Kleijnk kreeg de bal tegen zijn schouder.” Na de pauze claimde ASW tot driemaal toe tevergeefs een nieuwe strafschop. “Een overwinning had het succes compleet gemaakt, maar we zijn desondanks met een glimlach naar huis gereden.”