Martijn Peters: “We moeten zaterdag sowieso winnen van Gouda.”

Wonder moet Be Fair uit nacompetitie houden

Sport 469 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Ondanks een uitstekende wedstrijd bleef Be Fair zaterdag bij hoogvlieger Alphia met lege handen (2-1). Daardoor slonken de kansen op directe handhaving voor de Waddinxveense derdeklasser.

Doordat Lugdunum van Gouda won, moet Be Fair in de laatste zes speelronden een achterstand van zeven en vijf punten goedmaken op de concurrenten. Om niet in de nacompetitie verzeild te raken moeten de Waddinxveners stijgen naar de elfde plaats. Daar is een klein wondertje voor nodig, realiseerde ook trainer Martijn Peters zich na de nederlaag. “Ik denk dat we nog vier keer moeten winnen. Dat is een grote opgave, maar ik zie dat we als team grote sprongen maken. Als we de opgaande lijn voortzetten, maken we een goede kans en anders gaan we met vertrouwen de nacompetitie in.”

Om de kansen levend te houden moet zaterdag sowieso gewonnen worden van Gouda. Bij winst verkleint de Waddinxveense formatie de achterstand op de nummer twaalf tot twee punten. “We kunnen tegelijkertijd op vier punten van Lugdunum komen. Dus tegen Gouda moet het echt gebeuren.”

Zaterdag tegen Alphia kreeg Be Fair te weinig. De bezoekers maakten vooral in de eerste 25 minuten een uitstekende indruk. De voorsprong, door toedoen van Tom de Vos, was verdiend. Vlak na rust maakte Alphia gelijk en na een uur spelen werd het 2-1 voor de thuisploeg. Be Fair herstelde zich daarna, kreeg ook een overwicht, maar kwam niet meer tot scoren.