Justin Sterk.
Justin Sterk.

‘Volleybalgoal’ kost ASW de winst

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW keerde zaterdag met gemengde gevoelens terug van de derby met Moerkapelle. Aan de ene kant was er tevredenheid over het behaalde punt (2-2), aan de andere kant teleurstelling over de late gelijkmaker van de thuisploeg.

Die 2-2 leidde tot het nodige tumult op sportpark De Wilde Veenen, omdat Stef van der Zalm, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam, volgens ASW-spelers en -grensrechter de bal met de hand in het doel werkte. Moerkapelle sprak van een correct doelpunt, ASW-trainer Justin Sterk claimde net als heel ASW een handsbal. “Hij kopte die bal inderdaad in, maar gebruikte ook zijn handen”, zei Sterk. “Hij was aan het volleyballen.” De scheidsrechter besloot op zijn eigen waarneming af te gaan en legde de Waddinxveense protesten naast zich neer. 

“Gezien het wedstrijdverloop was 2-2 zo gek niet”, oordeelde Sterk. “Ik heb vooral een prima tweede helft gezien van ons. Met goede goals van Ewout Haagsman en Aldin Smajilovic. We hebben Moerkapelle aangepakt waar ze kwetsbaar waren, in de duels. Het is jammer dat we niet gewonnen hebben, want nu blijft het verschil tussen ons en Moerkapelle negen punten. Maar om eerlijk te zijn zijn we niet of nauwelijks bezig met de stand.”