Korbis kon het niet bolwerken tegen Nexus.
Korbis kon het niet bolwerken tegen Nexus.

Het doek valt voor Korbis

Sport 339 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis is er niet in geslaagd zich te handhaven in de tweede klasse van de zaalcompetitie. De Waddinxveners verloren zaterdag de tweede wedstrijd tegen Nexus in Schiedam kansloos (15-11), waardoor het doek viel.

Korbis moest in de return een achterstand van één doelpunt goedmaken, want vorige week was het heenduel in Gouda in 11-12 geëindigd. Hoewel de ploeg van Jan-Willem Hofman vol vertrouwen aan het treffen in Schiedam begon, bleek al snel dat de goede vorm ver te zoeken was. Binnen een paar minuten keek Korbis tegen een 3-0 achterstand aan. “Die tik kwamen we niet meer te boven”, concludeerde Hofman na afloop. “We waren niet goed vandaag, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. De teamafspraken werden niet nagekomen. Dat we voor rust maar drie keer scoorden, zegt eigenlijk alles.”
Korbis speelde wel een betere tweede helft, maar de achterstand (9-5) was te groot. “Achteraf kan je zeggen dat de verkorte competitie niet in ons voordeel was”, zei Hofman. “Als ploeg in opbouw hadden we kunnen groeien in een reguliere competitie met veertien teams. Het is echter niet anders. We zullen dit moeten accepteren en proberen om komend seizoen het verloren terrein in de derde klasse weer goed te maken.”
Veel tijd om te rouwen heeft Korbis niet. Hofman: “Zaterdag spelen we alweer onze eerste wedstrijd op het veld, tegen Movado. De knop moet direct om, dit is een teleurstelling, maar het heeft geen zin om daarin te blijven hangen.”