De staf bij ASW op een rijtje: leider Jan Blom en trainers Justin Sterk en Rick van Wijk.
De staf bij ASW op een rijtje: leider Jan Blom en trainers Justin Sterk en Rick van Wijk.

ASW diep door de knieën voor SPV’81

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – De kans dat ASW zich dit seizoen nog gaat handhaven in de vierde klasse lijkt verkeken na de 0-5 thuisnederlaag tegen SPV’81 uit Polsbroek. De achterstand op Moerkapelle, dat de veilige tiende plaats bezet, bedraagt inmiddels negen punten.

ASW begon nog met goede moed aan het treffen met SPV’81, dat eerder dit seizoen met 4-2 was verslagen in Polsbroek. De gasten zitten de laatste weken echter in een goede flow en behalen dat succes met een onconfessionele speelwijze, met veel mensen voor het eigen doel en bij balbezit wordt de lange bal gehanteerd.

ASW voetbalde in de eerste helft zeker niet slecht, maar viel wel twee keer in de val: 0-2. Na de pauze ging de ploeg van trainer Justin Sterk voor een snelle aansluitingstreffer, maar door een misverstand in de verdediging tussen keeper en laatste verdedigers werd het 0-3.

“We hebben ons een tijdje geleden al voorgenomen om niet meer naar de stand te kijken”, zei Sterk. “Het klopt dat als we nog wat willen we zaterdag van Moerkapelle moeten winnen, maar aan de andere kant: de enige druk die we onszelf opleggen is om beter te worden. We zitten nu in een fase dat die vooruitgang even wat trager gaat.”