Voor rust was Korbis nog goed voor acht doelpunten. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Voor rust was Korbis nog goed voor acht doelpunten. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Lot Korbis hangt aan zijden draadje

Sport

KORFBAL
Gouda – Korbis moet in de return van het degradatietweeluik met Nexus uit Schiedam een nederlaag van één doelpunt goedmaken. De Waddinxveense formatie verspeelde zaterdag in de thuiswedstrijd een voorsprong van vier doelpunten: 11-12.

Korbis maakt het zichzelf daarmee in de strijd om handhaving voor de tweede klasse erg moeilijk. Tegen Nexus had de ploeg van trainer Jan Willem Hofman de zaakjes aanvankelijk op orde. De aanvalsmachine van de bezoekers werd nagenoeg stilgelegd, terwijl Korbis in de aanval ook een goede afstemming had tussen schutter en rebound. De 8-4 ruststand was conform de krachtsverhoudingen maar volgens trainer Hofman ook conform de verwachtingen. Korbis had weinig te duchten van Nexus, dat de helft van de doelpuntenproductie ook nog eens maakte uit strafworpen.

Na de pauze knoeide Korbis er echter op los. Hofman zag zijn team de ene na de andere losse flodder produceren. “We vervielen in ons oude spelletje. De bal erin pompen en zo snel mogelijk schieten. Dat werkt niet.”

Korbis kwam na rust niet verder dan drie treffers. Simpele schoten van één of twee meter afstand gingen mis. “Dat was deels pech, maar meer onkunde”, oordeelde Hofman hard. “We speelden veel te gehaast en slordig. Er zat weinig lijn in.”
Vanuit dat oogpunt viel de schade voor Korbis nog mee: één doelpunt goedmaken zaterdag in Schiedam is te doen. “Dit was een volkomen onnodige nederlaag”, reageerde Hofman. “Maar ik kan me niet voorstellen dat we dit tweeluik niet winnen. Ik had liever een wat betere uitgangspositie gehad, maar we zijn echt veel beter dan Nexus. Ik kan me niet voorstellen dat we twee keer van deze ploeg verliezen.”

Korbis was zaterdag gedwongen de thuiswedstrijd te spelen in sporthal De Mammoet, omdat De Dreef gebruikt werd voor andere sportieve doeleinden. “Er waren hier minder supporters dan wanneer we in Waddinxveen hadden gespeeld, dat is een feit”, zei Hofman. “Maar voor de rest was het prima hier. Een grote zaal met uitloop. Daar heeft het vandaag zeker niet aangelegen, wel aan ons eigen spel.”