Afbeelding

Korbis in de herkansing tegen Nexus

Sport

KORFBAL
Waddinxveen - Korbis is er niet in geslaagd zich in de poulefase van de zaalcompetitie veilig te spelen in de tweede klasse. De beslissende wedstrijd tegen Erasmus in Rotterdam werd met 23-17 verloren.

Korbis, dat twee weken geleden knap won van Reeuwijk, kon bij winst stijgen van de vierde naar de derde plaats en daarmee degradatiewedstrijden ontlopen. De Waddinxveense formatie begon goed en had lange tijd in de eerste helft het betere van het spel. “In het eerste kwartier speelden we ons beste korfbal van dit seizoen”, stelde trainer Jan-Willem Hofman, die zijn ploeg een voorsprong van twee doelpunten zag nemen. In de loop van de tweede helft werd het spel van Korbis echter slordiger, waarbij ook in aanvallend opzicht de variatie verdween. Erasmus profiteerde daarvan en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Een paar seconden voor het rustsignaal pakte de thuisploeg zelfs een voorsprong (11-10).
Het lukte Korbis niet meer de vorm terug te krijgen. De gasten verloren de controle en ook de slag om de rebound. Erasmus liep daardoor langzaam weg. “We gingen te gehaast spelen en ook in de verdediging werden de afspraken niet nagekomen. Erasmus had veel meer doelpogingen en kon telkens herhalen. In het eerste kwartier had ik er alle vertrouwen in dat we zouden gaan winnen”, aldus Hofman.

Korbis moet zich nu via een dubbele wedstrijd tegen Nexus uit Schiedam veilig zien te spelen in de tweede klasse. Korbis speelt eerst thuis, maar in sporthal De Dreef is een turnwedstrijd waardoor wordt uitgeweken naar De Mammoet in Gouda. “Ik hoop dat veel mensen ons komen steunen. In de thuiswedstrijd tegen Reeuwijk hebben de supporters ons ook geweldig aangemoedigd”, aldus speler Benjamin Visser.

Het duel begint zaterdag om 15.30 uur. Op paaszaterdag is de return in Schiedam. Hofman heeft Nexus al goed kunnen analyseren. “Het is een fysieke ploeg, die veel praat. Onderling, maar ook tegen een tegenstander. Ze zullen ons proberen te intimideren. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen.” (Erik van Leeuwen)