Afbeelding

Haastrecht maatje te groot voor ASW

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft zaterdag koploper Haastrecht geen pijn kunnen doen. De Waddinxveners hadden op eigen veld weinig in te brengen tegen de bezoekers, die een half dozijn treffers produceerden: 1-6.

Eerder dit seizoen, in de uitwedstrijd, wist ASW nog lang stand te houden tegen Haastrecht, dat na 2-2 uiteindelijk met veel moeite met 4-2 zegevierde. De bezoekers waren daardoor gewaarschuwd om het tegen ASW, dat vorige week tegen Moordrecht de tweede overwinning had behaald, niet te licht op te nemen.

Haastrecht domineerde de strijd in de eerste helft en drong ASW met een hoog baltempo ver in de verdediging. Waar zijn Haastrecht-collega kon genieten van een heerlijk lentezonnetje moest ASW-goalie Kevin Overdijk vol aan de bak. Uiteindelijk moest de ervaren keeper drie keer capituleren. “Haastrecht was veel comfortabeler aan de bal”, zei ASW-trainer Justin Sterk. “We zijn in de loop van de eerste helft al geswitcht van een 4-3-3 naar een 4-4-2 systeem. In de tweede helft zijn we 5-3-2 gaan spelen om enigszins controle te krijgen.”

ASW kreeg even hoop na de 1-3 van Hidde van Eijk, maar direct daarop maakte Haastrecht de 4-1. “Haastrecht was een maatje te groot”, was de conclusie van Sterk. “De top vier-ploegen zijn voor ons nog te hoog gegrepen, maar tegen alle teams daaronder hebben we zeker kans.”