Afbeelding

‘Zege Be Fair kwestie van tijd’

Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Een zege voor Be Fair is volgens trainer Martijn Peters een kwestie van die tijd. Die conclusie trok hij na de dubbel van afgelopen week waarin zijn team tegen Blauw-Zwart op het nippertje de winst misliep (2-2) en tegen koploper FC Oudewater eervol verloor (0-2).

“Er zit progressie in en dat moet zich binnenkort vertalen in een overwinning”, zei Peters. “We gaan steeds beter voetballen en dat gaat zich uitbetalen.”

Om de nacompetitie te ontlopen moet Be Fair elfde worden in de derde klasse en dat is volgens Peters nog steeds een haalbare kaart. De Waddinxveners pakten dit seizoen nog maar zeven punten, maar FC VVC deed het nog slechter met twee punten. Vlak boven Be Fair staan Gouda en Lugdunum, met respectievelijk elf en tien punten. “Die ploegen zijn dus binnen handbereik”, zegt Peters. “Er is nog niks verloren.”

Peters begon de competitie met een onervaren ploeg met hier en daar een ervaren speler (Geert Koren, Willem-Jan Oosterveen) en moet dus een nieuw team bouwen. “In deze groep zit veel talent, al zijn de jongens wat jong en onervaren, maar we groeien, merk ik.”

Tegen Blauw-Zwart zag Be Fair goed spel bekroond worden met een 2-0 voorsprong door treffers van Haitem el Hart en Stephan Karreman. In de slotfase werd de voorsprong echter uit handen gegeven. “Een vreselijke klutsbal”, baalde Peters, die zijn ploeg ook tegen FC Oudewater goed partij zag bieden. “FC Oudewater is echt een goede ploeg, met spelers met een enorme drive. We zijn lang in de wedstrijd gebleven. De manier waarop we speelden geeft vertrouwen.”