Mo el Azouti, hier op archiefbeeld, maakte met zijn doelpunt de score wat draaglijker.

Be Fair zit midden in de misère

Sport 472 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair wacht nog een hete lente waarin het er alles aan zal moeten doen om van de degradatie- en nacompetitieplaatsen te komen. Vooralsnog zit de Waddinxveense derdeklasser nog midden in de misère. Zaterdag verloor Be Fair bij CVC Reeuwijk: 4-2.

Voor het elftal van trainer Martijn Peters was het alweer de vierde nederlaag in het nieuwe jaar. Een lichtpuntje was er ook, want de treffers tegen Reeuwijk waren de eerste van 2022.

Peters houdt onverminderd vertrouwen in zijn team, dat veel jonge en talentvolle spelers herbergt. Dat Be Fair in een transformatiefase zit werd wel duidelijk uit de basiself die zaterdag in Reeuwijk aan de aftrap verscheen. In de opstelling stonden negen andere namen dan in het eerste duel, dat overigens door Be Fair zeer ongelukkig werd verloren (van 2-1 naar 2-3 in blessuretijd).

Be Fair zit te springen om ervaring en daarom kwam voor Peters de hulp van Joey Grooteboer en Jimmy de Lange als geroepen. Tegen Reeuwijk ontbrak Grooteboer echter vanwege een blessure, De Lange kwam wel in actie.
Duidelijk werd in Reeuwijk dat Be Fair ook volwassener moet worden in de spelhervattingen. Eén van de goals in de eerste helft van Reeuwijk viel nadat een aanvaller volledig vrij was gelaten door de verdediging.
Be Fair kwam voor rust via Mike Halsey terug tot 2-1 en begon goed aan de tweede helft met drie grote kansen. De 3-1 was een tik, de 4-1 van Reeuwijk strooide nog wat extra zout in de wond. In de slotfase kon Mo el Azouti de score nog wat dragelijker maken voor zijn team: 4-2.