Rick van Wijk en Justin sterk hielden een praatsessie met hun spelers.

‘Bevrijd’ ASW is goed voor bonuspunt

Sport 350 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - ASW heeft zijn puntentotaal opnieuw uitgebreid met een punt. Hoewel de uitslag tegen Hazerswoudse Boys hetzelfde was als tegen Ammerstol was de 2-2 een wereld van verschil. “We stonden bol van inzet, passie en beleving”, was trainer Justin Sterk lyrisch.

Drie dagen na het teleurstellende gelijkspel tegen hekkensluiter Ammerstol van vorige week besloten Sterk en assistent Rick van Wijk een praatsessie te houden met de spelers. “We hadden de indruk dat zij op één of andere manier geblokkeerd werden”, zei Sterk. Volgens hem bleek dat ook uit het gesprek. “De spelers gaven aan dat ze erg bezig waren met het resultaat, de stand op de ranglijst en het niet willen degraderen. Daarvan hebben we nu gezegd: we richten ons nu alleen maar op ons spel in de wedstrijd. We zien wel wat voor stand er na negentig minuten op het scorebord staat.”

Dat werkte in de uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys bevrijdend, want met de weggevallen druk viel ook veel last van de Waddinxveense schouders. Sterk zag een vrij spelend ASW, dat volgens hem een hartverwarmende inzet aan de dag legde. “Hazerswoudse Boys had meer de bal, maar wij knokten voor elke centimeter.”

ASW, dat voor rust op 0-1 kwam door Justin van Holy, maar daarna de thuisploeg gelijk zag maken, mocht in de tweede helft lange tijd zelfs hopen op meer dan een punt. Door een schlemielig eigen doelpunt van de centrale verdediger van Hazerswoudse Boys leidde ASW vanaf de tiende minuut na rust met 1-2. De gastheren voerden de druk op, maar stuitten op de onverzettelijkheid van ASW en de prima keepende Ebony Overdijk. De doelman stopte een strafschop, maar moest twee minuten voor tijd alsnog capituleren voor een kopbal van dichtbij: 2-2.

Door het gelijkspel verkleinde ASW de achterstand op nummer tien Gouderak tot zes punten. Zaterdag ontvangt het op sportpark De Sniep nummer elf Moordrecht.