“Persoonlijke fouten deden ons de das om”, zei Peters.
“Persoonlijke fouten deden ons de das om”, zei Peters.

Routiniers helpen Be Fair in degradatiestrijd

Sport 551 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair krijgt in de strijd tegen degradatie hulp van twee ervaren krachten. Jaimy Grooteboer en Jimmy de Lange, die jarenlang in de Waddinxveense hoofdmacht speelden, hebben zich weer beschikbaar gesteld voor het keurkorps van trainer Martijn Peters.

Peters besloot zaterdag meteen gebruik te maken van het aanbod van het tweetal, dat dit seizoen in het derde elftal van Be Fair speelde. De inzet van Grooteboer en De Lange kon niet verhinderen dat de Waddinxveners opnieuw verloren: dit keer was VVSB uit Noordwijkerhout met 0-3 te sterk voor de nummer dertien van de derde klasse A.

Grooteboer startte in de basis op het middenveld, De Lange viel na rust in. Peters is blij met de twee routiniers. “We hebben een jonge onervaren groep en hadden behoefte aan ervaring. Jaimy en Jimmy hebben afgelopen week al meegetraind en je kon meteen merken dat ze in de coachende rol een positief effect hebben.”

De oefenmeester zei in de wedstrijd tegen VVSB verbeteringen te hebben gezien ten opzichte van de wedstrijd tegen TAVV die met 5-0 verloren ging. “We hebben goed weerwerk kunnen bieden. We hebben veel corners en ook wat kansen gehad. De krachtsverhoudingen lagen niet ver uit elkaar.”

Haitem el Harti was het dichtst bij een treffer. Hij raakte de paal. Een volley van Geert Koren werd knap gepareerd door de doelman van de bezoekers. “Persoonlijke fouten deden ons de das om”, zei Peters. “We verdedigden een stuk beter dan tegen TAVV. Het vertrouwen heeft door de slechte resultaten een aardige knauw gekregen en daarom hebben we behoefte aan een overwinning. Dat zou een kantelpunt kunnen zijn.”

Be Fair moet het de komende weken mogelijk stellen zonder Devon Roos. De jonge buitenspeler viel in de wedstrijd tegen VVSB al vroeg uit met een hamstringblessure.