Justin Sterk: "Ik kan onmogelijk zeggen dat de gelijkmaker van Ammerstol niet verdiend was.”
Justin Sterk: "Ik kan onmogelijk zeggen dat de gelijkmaker van Ammerstol niet verdiend was.”

ASW laat Ammerstol terugkomen

Sport 412 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW is zaterdag tegen hekkensluiter Ammerstol niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De voor rust opgebouwde 2-0 voorsprong werd in de tweede 45 minuten verspeeld: 2-2.

“Ik heb er enorm de schurft in en met mij de jongens ook”, zei ASW-trainer Justin Sterk na het teleurstellende resultaat dat ASW wél het vijfde punt van deze competitie bracht. “We hadden deze wedstrijd kunnen en misschien ook wel moeten winnen. Met een punt schieten we niet veel op, want het gat met Gouderak, de nummer tien, blijft aanzienlijk.”

Sterk was echter ook realistisch: hij had een wedstrijd gezien die volgens hem terecht onbeslist eindigde. “Een gelijkspel geeft de verhoudingen goed weer. Ammerstol vierde het punt, terwijl wij baalden. We krijgen nog genoeg kansen om wedstrijden te winnen, maar een overwinning nu was lekker geweest.”

ASW begon nog wel voortvarend aan het treffen met de hekkensluiter. De Waddinxveense formatie legde de bezoekers in de eerste twintig minuten zijn wil op. “We hadden voorin geselecteerd op snelheid”, had Sterk zijn huiswerk goed gedaan. “We wisten dat Ammerstol kwetsbaar was op de backposities en met hun snelheid konden onze buitenspelers voor veel dreiging zorgen.”

De weer fitte en daardoor in de basis teruggekeerde Andy de Mooij opende na een kwartier de score en daarmee leek een mooie middag voor ASW in het verschiet te liggen. De thuisclub drukte echter niet door, oogde angstig en liep steeds meer naar het eigen doel. Desondanks kwam ASW op 2-0 door spits Justin van Holy, die daarmee een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte. 

Binnen een minuut in de tweede helft sloeg Ammerstol terug (2-1), waarna het ASW niet meer lukte om controle te krijgen over de wedstrijd. “Ammerstol speelt de lange bal en als je dan achteruit blijft lopen, vraag je om problemen”, constateerde Sterk. “We kregen zelf nog wel kansen, maar ik kan onmogelijk zeggen dat de gelijkmaker van Ammerstol niet verdiend was.”

Het gelijkspel was door ASW, dat minimaal tiende moet worden om de degradatiedans naar de vijfde klasse te ontlopen, niet ‘ingecalculeerd’. “Het maakt de klus er niet makkelijker op, maar we spelen nog tegen al onze concurrenten”, bleef Sterk optimistisch. “We hebben de handdoek nog niet geworpen en zijn dat voorlopig ook niet van plan om te doen.”