Rick van Wijk (hier op archiefbeeld): "We hadden totaal geen vat op Bergambacht."
Rick van Wijk (hier op archiefbeeld): "We hadden totaal geen vat op Bergambacht."

ASW op de pijnbank bij Bergambacht

Sport 815 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW zal het uitje zaterdag in en tegen Bergambacht nog lang heugen. De Waddinxveense formatie fungeerde als schietschijf en keerde met een vernederende 10-0 nederlaag huiswaarts.

ASW maakte zich vooraf al weinig illusies omdat Bergambacht één van de kampioenskandidaten is in de vierde klasse. “Je hoopt zo lang mogelijk stand te houden”, zei assistent-trainer Rick van Wijk. “Maar we hadden totaal geen vat op Bergambacht.”
ASW begon met 5-3-2, maar werden volledig overlopen. De ene aanvalsgolf volgde de andere op. “Ze hebben twee goede buitenspelers die ons het leven zuur maakten en daarnaast stoomden hun backs voortdurend op. We hadden daar geen goed antwoord op. Na twee minuten was het 1-0, na een kwartier 3-0. Dan weet je dat het een lange middag wordt.”
Als een kudde makke schapen werd ASW naar de slachtbank geleid, want bij rust was het 6-0. Van Wijk: “We hebben ons systeem in de rust omgezet naar 4-3-3. Dat werkte beter, maar Bergambacht wist nog wel vier keer te scoren.”
Tot overmaat van ramp moest doelman Ebone Overdijk de strijd een kwartier voor tijd staken vanwege een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door veldspeler Jaco Apel. Die kon niet voorkomen dat Bergambacht in de 85ste minuut de tiende maakte.
“Met dubbele cijfers verliezen is niet leuk, maar we wisten dat het kwaliteitsverschil enorm was. Wij moeten de punten pakken tegen andere ploegen. Als technische staf kunnen we moeilijk boos zijn op de spelers. Ze hebben inzet getoond en er is geen schoppartij uit frustratie van gemaakt. Zaterdag spelen we tegen Ammerstol. Dat is een wedstrijd die we moeten winnen om uitzicht te houden op handhaving.”