Met de jeugd trainde Invictus vorig jaar in de zomer buiten. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Met de jeugd trainde Invictus vorig jaar in de zomer buiten. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Bc Invictus mag kroon op werk zetten

Sport 599 keer gelezen

BADMINTON
Waddinxveen – Het eerste team van BC Invictus mag zich alsnog gaan opmaken voor een kampioenschap. De badmintonbond besloot afgelopen week de competitie te verlengen, waardoor de Waddinxveense formatie de kans krijgt om de huidige eerste plaats in de vijfde divisie te verzilveren.

Dat Invictus kampioen wordt, is een zekerheidje, want het team staat mijlenver voor op de concurrentie. Doordat de competitie sinds 12 december stilligt – er werd wel doorgespeeld tijdens de avondlockdown – dreigde hetzelfde te gebeuren als de voorgaande seizoenen: een roemloos einde zonder slot. De bond maakte afgelopen week echter bekend de intentie te hebben dat de competitie wordt uitgespeeld. Daarvoor is een verlenging noodzakelijk. “We zouden op 20 februari onze laatste wedstrijd spelen, waarschijnlijk wordt dat nu eind maart”, zegt Rick Luijendijk, speler van Invictus 1 en commissielid van de club. “Voor ons als team is het fijn dat we het seizoen kunnen afmaken. We kunnen op de normale manier kampioen worden. Het is minder leuk als je zonder te spelen kampioen wordt.”

Ook Luijendijk zelf twijfelt niet aan de titel. “We loeren al een aantal jaren op promotie naar de vierde divisie. De afgelopen twee seizoenen werden we geremd doordat de competities niet konden worden uitgespeeld en er geen promotie- en degradatieregeling was.”

De verlenging van de competitie heeft nog wel wat voeten in de aarde, zegt Luijendijk. “De clubs, ook wij, hebben zaalhuur ingeboekt tot ongeveer 1 maart. Niet voor elke club zal het eenvoudig worden om voor een maand extra zaalruimte te reserveren. Ik verwacht voor onze club geen problemen, maar voor een wedstrijd heb je ook een tegenstander nodig. De bond heeft al aangegeven mee te denken. De meeste spelers vinden het fijn dat we dit seizoen de competitie wel kunnen uitspelen.”

‘We loeren al een
aantal jaren op
promotie’

De aangekondigde verlenging van de competitie heeft invloed op het toernooiseizoen, dat normaliter na de competitie begint. “De bond heeft nu duidelijk gekozen om prioriteit te geven aan de competitie. Dat vind ik te rechtvaardigen.”

Het eigen toernooi van Invictus, het Invictus Open, was al eerder ‘gesneuveld’. Luijendijk: “Ons toernooi is altijd in maart. Dat hebben we een tijdje geleden al geschrapt vanwege de coronasituatie. Het leek ons niet reëel om dat te organiseren.”
Het wil niet zeggen dat het toernooi dit seizoen helemaal van de baan is. Luijendijk: “Het is een optie om het later te organiseren, maar we gaan eerst kijken wat de impact is van de verlenging van de competitie.”