Logo hartvanwaddinxveen.nl
Team 2 van Kwiek werd kampioen in de najaarscompetitie in november 2021. (archiefbeeld)
Team 2 van Kwiek werd kampioen in de najaarscompetitie in november 2021. (archiefbeeld)

Kwiek uit winterslaap en klaar voor competitielente

  •   keer gelezen   Sport

TAFELTENNIS
Waddinxveen – Net als veel andere verenigingen is Kwiek ontwaakt uit de winterslaap. Een dag nadat het weer kon, speelden de leden hun eerste onderlinge partijtjes op de club.

De tafeltenniscompetitie zou wel eens één van de eerste competities kunnen zijn die opgestart wordt. “De bond heeft de indeling voor de voorjaarscompetitie al gecommuniceerd. Ze gaan uit van de start in de week van 31 januari. Dat is voortvarend, maar vooral optimistisch. Ze hebben er blijkbaar vertrouwen in dat er snel meer versoepelingen komen”, zegt voorzitter Sjaak Kuijf. “Ik moet het zelf nog zien met die oplopende besmettingscijfers, maar als het een weekje later wordt, kunnen we de eerste speelronde na de laatste spelen. Er gaat geen tijd verloren.”
Hoewel er voor het sporten zelf geen beperking meer is, werkt Kwiek de komende tijd nog wel met twee trainingsblokken op een avond. “We willen voorkomen dat het te druk wordt. We mogen immers nog geen gebruik maken van de kantine. We spreiden dus de trainingsmomenten. Dat kan prima met de 35 leden die we nu hebben.”

De tafeltenniscompetitie is verdeeld in een najaars- en voorjaarsreeks. De najaarsreeks was net afgerond toen eind november de avondlockdown werd ingevoerd. “We hadden het geluk dat de laatste wedstrijden waren gespeeld. Daardoor hebben we de najaarscompetitie af kunnen werken. Laten we hopen dat we ook de voorjaarscompetitie kunnen spelen.”
Voorlopig moeten de spelers van Kwiek het doen met onderlinge partijtjes. “In theorie zouden we het clubkampioenschap kunnen houden. Daar is het iets te vroeg voor. Eerst maar dat batje goed vasthouden.” 

Meer berichten