Toen er nog niets aan de hand was, oefende Korbis voor het veldseizoen egen IJsselvogels. (archiefbeeld)
Toen er nog niets aan de hand was, oefende Korbis voor het veldseizoen egen IJsselvogels. (archiefbeeld)

Zwart scenario voor Korbis en Invictus

Sport 356 keer gelezen

KORFBAL/BADMINTON
Waddinxveen – De huidige coronasituatie zet een streep door alle competities, maar waar andere sporten de mogelijkheid hebben hun seizoen uit te smeren over extra maanden, zitten de zaalkorfballers en badmintonners klem. Korbis en Invictus houden rekening met het zwartste scenario.

“Er lijkt geen einde aan te komen”, verzucht Rick Luijendijk, speler van het eerste team van BC Invictus en lid van de technische commissie van de club. “Het is heel frustrerend, voor spelers en vrijwilligers.”
De badmintonners spelen een echte wintercompetitie met de start in oktober en het slot eind januari/begin februari. “De bond heeft dat al aangepast. Nu zouden we onze laatste wedstrijd spelen op 20 februari.”
Het is sowieso de vraag of de competitie dan al opgestart kan worden en of er daarna ruimte is op de kalender. “We komen in de knoop met de toernooien die daarna worden gespeeld”, zegt Luijendijk. “Daarnaast zit je met zaalhuur. Er moeten wedstrijden worden ingepland. Vaak kan dat niet, omdat andere sporten dan in de zaal zitten. Ik hoor geluiden van andere verenigingen dat zij een verschuiving niet zo zien zitten.”
De Waddinxveense hoofdmacht staat op de eerste plaats in de vijfde divisie. “We staan negen punten voor op de nummer twee, die ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het zou heel zuur zijn als we het kampioenschap hierdoor zouden mislopen. Als de bond besluit de competitie te stoppen, dan hoop ik wel dat ze promotie mogelijk maken.”

Voor Korbis stopte het zaalseizoen al na één speelronde. “De KNKV wil een kleine competitie gaan spelen met zes of vier ploegen in een poule”, zegt Benjamin Visser van de jeugdcommissie. “Ik heb geen idee of dat haalbaar is.”
De zaalkorfballers overwinteren normaliter vijf maanden - van november tot en met maart - in de zaal. In april wordt de veldcompetitie hervat. Visser: “We wachten de komende besluiten van het kabinet af. Op basis daarvan besluiten we als club of we op het veld gaan trainen. Al onze materialen liggen nu over diverse sportzalen verspreid.” (Erik van Leeuwen)