Een Gouweboscross in 2019. (foto: SC Antilope)
Een Gouweboscross in 2019. (foto: SC Antilope)

Gouweboscross blijft op de kalender

Sport 309 keer gelezen

ATLETIEK
Waddinxveen – Atletiekvereniging SC Antilope is nog niet van plan de Gouweboscross te schrappen. De cross staat voor zaterdag 15 januari op het programma, één dag nadat de vorige week afgekondigde lockdown afloopt.

“We hebben inmiddels tachtig procent van de voorbereidingen gedaan”, zegt voorzitter John Droog. “Die laatste twintig procent maken we nu ook af. Dat hebben we ook gedaan bij de Langs de Gouweloop. Nu stoppen betekent sowieso geen Gouweboscross op 15 januari. De kans bestaat nog altijd dat de maatregelen worden versoepeld.”

De inschrijving voor de wedstrijd was inmiddels geopend en blijft open. De Gouweboscross maakt onderdeel uit van de regionale crosscompetitie in Midden-Holland. Het is de vierde race in een serie van vijf. “Het is heel veilig te organiseren. We hebben wel vierhonderd deelnemers, maar die lopen verspreid over de hele dag”, zegt Droog. Het is volgens hem ook een optie om de Gouweboscross twee of drie weken te verplaatsen. “Dat zou voor ons geen probleem zijn, maar voorlopig houden we 15 januari op de kalender.”

Antilope was vorige week zondag wel gedwongen de snertrace af te blazen. “Dat was een clubevent. We hadden de race al versoberd. We hadden niet eens erwtensoep. Ik had niet verwacht dat de lockdown al zo snel zou ingaan.”