Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De hoofdmacht van Be Fair zal het zaterdag zonder publiek moeten stellen.</p>

De hoofdmacht van Be Fair zal het zaterdag zonder publiek moeten stellen.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Snel en soepel in nieuwste coronastand

  •   keer gelezen   Sport

ALGEMEEN
Waddinxveen – Sportclubs in Waddinxveen hebben zich snel aangepast aan de nieuwste coronamaatregelen. “Je kunt heel moeilijk doen over de maatregelen, maar we kunnen in elk geval blijven sporten.”

Erik van Leeuwen

Bij zwem- en poloclub De Gouwe tellen ze hun zegeningen. In de vorige periodes kwamen publieke gebouwen zoals zwembaden, er een stuk slechter vanaf bij het invoeren van nieuwe vergaande maatregelen om het coronavirus te stoppen. “Je mag best weten dat ik opgelucht was dat we mochten blijven zwemmen en waterpoloën”, zegt bestuurslid Christian Carlie. 

De prijs die De Gouwe moet betalen om door te blijven sporten, valt volgens Carli mee. “Dat er geen publiek mag komen is vervelend, maar onze leden kunnen actief blijven, trainingen en wedstrijden gaan door. Dat is veel waard.”

Zo zit ook John Droog, voorzitter van atletiekvereniging SC Antilope, erin. “Die maatregelen zijn best te doen”, stelt hij. “Voor de trainingen worden de QR-codes voor het clubhuis gescand door de trainers. Veel publiek kwam er bij de trainingen al niet kijken. Ik geloof niet dat er veel mensen zitten te wachten hoe John Droog zijn rondjes loopt”, grapt hij.

Scandienst
Een ‘scandienst’ is wel een dingetje bij de clubs. Voetbalvereniging Be Fair, dat onlangs zijn duizendste lid mocht verwelkomen, had afgelopen zaterdag een professional van een beveiligingsbedrijf ingehuurd om coronapascontroles uit te voeren. “Het kost wat, maar je bent wel meteen van veel gezeur af”, zegt voorzitter Piet Coevert.

Bij De Gouwe is een schema gemaakt om de QR-code te scannen. “Dat doen we bij waterpolo bij de wedstrijden in het verlengde van het tafelschema. Elk team is een keer aan de beurt. Normaal leveren ze drie mensen voor de tafel, nu leveren ze vijf, zes man. Het is een extra inspanning, maar ik heb nog niemand horen klagen. Iedereen is ontzettend blij dat we dit seizoen weer kunnen spelen en dat gevoel overheerst nog steeds”, aldus Carlie.

Gevolg van de coronamaatregelen is dat de kleedkamers en kantine bij Be Fair op doordeweekse dagen dicht blijven. “De omzet uit de bar en keuken zal kelderen, daar hoef je geen helderziende voor te zijn”, zegt Coevert. “We wachten op steunmaatregelen van het kabinet.”

Bij Antilope en De Gouwe zijn de kantines tot 20.00 uur open. “Even gezellig wat drinken en kletsen kan even niet”, zegt Carlie. “Dat zal een gemis zijn. De donderdag is bij ons echt een verenigingsavond, naast de zaterdag. Maar ik ben positief en ga ervan uit dat we in december terug kunnen naar spelen met publiek en een kantine die open mag tot twaalf uur.”

De Gouwe had komende week de ledenvergadering op het programma staan. Die wordt traditioneel in de kantine van zwembad De Sniep gehouden. “We kijken wat we gaan doen”, geeft Carlie aan. “We hebben vijf opties, van digitaal tot uitstel. We hebben vandaag bestuursvergadering, maar wat mij betreft stellen we ‘m uit. Mijn gevoel zegt dat de maatregelen over drie weken ook echt weer versoepeld kunnen worden.”

Meer berichten