Boudewijn Koppen in duel met een Barendrechtse tegenstander.
Boudewijn Koppen in duel met een Barendrechtse tegenstander. Foto: Stef Hoogendijk

Basketbalclub Bouncers herstelt zich met winst zonder spektakel

Sport 264 keer gelezen

BASKETBAL
Waddinxveen – De basketballers van Bouncers herstelden zich zaterdag van de eerdere nederlaag tegen Harlemlakers. In sporthal De Duikelaar werd Binnenland uit Barendrecht met 61-42 verslagen.

Erik van Leeuwen

“Het was geen spektakelstuk”, zei Bouncers-coach Ben Ponsioen na de wedstrijd. “Onze verdediging stond prima, maar in de aanval liep het minder. Ons schotpercentage was laag.”

Bouncers bleef door de zege in het spoor van de top twee van het klassement, High Five en Punch. Toch is promotie dit seizoen bijzaak in de hoofdmacht van de Waddinxveense/Goudse fusieclub. Het seizoen staat vooral in het teken van het inpassen van jonge talenten. 

“Over een jaar of twee kunnen we misschien echt meedoen om promotie”, reageerde Ponsioen, die in de wedstrijd tegen Binnenland al zijn spelers ruim speeltijd gaf. “Dat kon in deze wedstrijd prima. We hadden het verdedigend onder controle. In de aanval was het minder goed, maar als je een tegenstander onder de vijftig punten houdt, heb je in basketbal ook niet veel punten nodig.”

Sociale bezigheid
Voor de rust sloeg Bouncers al een aardig gaatje van dertien punten (26-13). De voorsprong van de Waddinxveners kwam daarna niet meer in gevaar. “We misten tegen Harlemlakers drie spelers. Dat is te veel. Vandaag was ook Boudewijn Koppen weer terug. Hij is een belangrijke speler, maar moet af en toe ook afzeggen. Het is geen topbasketbal, het blijft een sociale bezigheid.” Bij Bouncers ontbrak alleen nog de geblesseerde Wouter van der Eng.

Bouncers speelt de thuiswedstrijden in Gouda en Waddinxveen. Dat is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld, aldus Ponsioen. “We trainen ook één keer in de week in Gouda en één keer in Waddinxveen. Het is zeker geen nadeel. We zijn er zó aan gewend.” 

Wel is de ambiance anders. “We krijgen in Waddinxveen niet meer publiek, maar het is wat knusser. Je hebt drie kleine tribunes. In Gouda spelen we in sporthal De Mammoet. De naam zegt het al: dat is groot en toeschouwers zitten verder van het veld af.”